Tarih: 30.12.2011 16:11

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu

Facebook Twitter Linked-in

Çorlu'da geçtiğimiz günlerde sokak aralarında uyuşturucu madde satıcılarına yönelik olarak "Noel Baba" adlı operasyonda gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında Çorlu Adliyesi'ne getirilen şüpheliler önce nöbetçi Cumhuriyet Savcısına ardından da sevk edildikleri adli mercilerde ifade verdi. 13 şüpheliden 2'si teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak, 11'i ise uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlamaları tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Öte yandan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerinin yaklaşık 6 ay süren teknik takibi neticesinde başlatılan operasyonda uyuşturucu tacirlerinin polisin teknik takibine yakalanmamak için esrarı maydanoz olarak adlandırdıkları ve şifreli konuşmalarla esrar satışını yaptıkları da öne sürüldü.

 

Çorlu ve Tekirdağ polisinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlenmiş, kimlik bilgileri önceden ve uyuşturucu satıcısı olduğu iddia edilen kişiler gözaltına alınmış, bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda ise yaklaşık 15 kilogram esrar maddesi ile 50 adet uyuşturucu nitelikli hap ele geçirilmişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —