Tarih: 01.11.2017 13:03

Tek İstekleri Engelli Çocuklarının Eğitim Görmesi

Facebook Twitter Linked-in

Batman'ın Sason ilçesinde 5'i engelli 7 çocuğu bulunan çift, engelli çocuklarına eğitim verilmesini istiyor. Çift, engelleri yüzünden okula gidemeyen çocuklarına öğretmen tahsis edilmesini bekliyor.

Sason ilçesine bağlı Çalışırlar köyünde ikamet eden Gülseren ve Sayım Yaşar çifti, bir taraftan yoksulluk ve yoksunluk diğer taraftan da çocuklarının engelleriyle boğuşuyor. 5'i engelli 7 çocuğu bulunan çift, ilçeye 26 kilometre mesafede bulunan köylerinde yaşam mücadelesi veriyor. Yolların bozuk olması ve ulaşım sıkıntısı nedeniyle cam kemik hastalığı olan çocuklarını hastaneye götürmekte de güçlük çeken çift, engelleri yüzünden okula gidemeyen 5 çocuğuna eğitim verilmesini istiyor.

"EĞİTİMDEN GERİ KALMALARINI İSTEMİYORUM"

Baba Sayım Yaşar, engelli çocuklarının yürüyemedikleri için okula gidemediğini belirterek, "Diğer iki çocuğum okula gidiyor. Ancak 5'i yürüyemedikleri ve ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için yanlarında bulunmamız gerekiyor. Bu yüzden bir yerde çalışma imkanım da olmuyor. Anneleri tek başına bakamadığı için ben de yardımcı oluyorum. Yaşıtları okula gidiyor ve bunlar özeniyorlar. Ablaları okuldan her geldiğinde öğrendiklerini kardeşlerine anlatıyor. Çoğu okumayı da çözdü. Zeka problemleri yok sadece bedensel engelleri var. Çocuklarımın eğitimden geri kalmasını istemiyorum. Evde eğitim verilmesini istiyorum" dedi.

"ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN"

Devletten aldığı yardım sayesinde ailesinin hayatını idame ettirdiğine dikkat çeken Yaşar, "Allah devletimizden razı olsun. Çocuklarımın ilaç ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Sason ilçesine 26 kilometre uzaklıkta olan köyden hastaneye her gün gitmekte zorlanıyoruz. Yol çok bozuk ve cam kemik hastalığı oldukları için hastaneye götürürken taşıma sorunu yaşıyorum. Bunlar sürekli hasta, aylarca götüremediğim zamanlar oluyor. Bunlar kırıldığı zaman taşıyamıyorum. Ancak ikişerli taşıyorum" diye konuştu.

"ÖĞRENDİKLERİMİ KARDEŞLERİME ANLATIYORUM"

6'ncı sınıfa giden Abla Fatma Yaşar ise, "Kardeşlerimin okuma yazmadan geri kalmasını istemiyorum. Eve öğretmen gelmesini istiyorum. Okulda öğretmenlerimden gördüklerimi kardeşlerime anlatıyorum. Duvara kağıt asarak işlemleri anlatıyorum" ifadelerinde bulundu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —