Tarih: 20.04.2012 15:06

Tehlikeli ve yasak maddeler Gümrük'ten geçemedi!

Facebook Twitter Linked-in

Bazı tehlikeli atıkların Avrupa'dan ülkemize getirildiği yönünde ihbar alan Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü harekete geçti. Ekiplerin yaptığı inceleme neticesinde; M.M. isimli firma adına yurtdışından ülkemize TIR'larla getirilen 80 bin TL değerindeki çinko içerikli cüruf cinsi ürün tespit edildi ve yapılan analizde ürünlerin tehlikeli atık olduğu ve ülkeye girişinin yasak olduğu belirlendi. 

 

 

 

ÇİNKO İÇERİKLİ

 

 

Tehlikeli atığı ülkeye getiren kişiler hakkında Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunda bulundu ve zanlılar mahkemeye sevk edildi. Bu olaydan sonra soruşturmayı derinleştiren ekipler, yurt dışından ülkemize getirilen atıkları mercek altına aldı ve Ukrayna'dan ülkemize çinko içerikli cüruf cinsi atık taşıyan TIR'ları tespit etti, analizde bu maddenin de tehlikeli atık olduğu ve ithalinin yasaklandığı ortaya çıktı.

 

 

 

SUÇ DUYURUSU

 

 

Bu atıkların E.M. isimli firma adına geldiği, tehlikeli atığın 102 bin TL değerinde olduğu belirlendi. Olaya adı karışan B.E., S.K. ve O.K. hakkında, 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu ile Tehlikeli Atıkların Sınırlar Ötesi Taşınımının ve Bertarafının Kontrolüne İlişkin Basel Sözleşmesi'ne muhalefet suçundan Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —