Tarih: 21.09.2018 15:55

TEGV başlattı, çocuklar geleceğin alfabesini böyle öğreniyor

Facebook Twitter Linked-in

Geleceğin alfabesi olarak bilinen kodlamayı daha küçük yaşlarda öğrenmeye başlayan çocuklar, TEGV ve Google'ın işbirliğinde gerçekleştirilen Algo Dijital kodlama eğitimin faydalarını görüyorlar. Diğer yandan elektronik atıkları da bağış olarak toplayan TEGV, çocuklara nitelikli eğitim desteği sağlamaya çalışıyor. Bu anlamda TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı'yla bir araya geldik; başta Algo Dijital olmak üzere TEGV'in faaliyetlerini ve geleceğe dönük projelerini masaya yatırdık.

Tarsus Amerikan Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan, ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlayan Sait Tosyalı bir yılı aşkın bir süredir TEGV Genel Müdürlüğü görevini sürdürüyor. Türkiye'de pek çok farklı noktada bulunan TEGV birimlerini bir bir gezmeye çalışan, çocuklar için gerçekleştirilen faaliyetlere bizzat kendi katılıp destek olan Tosyalı, TEGV'in son çalışmalarını Hürriyet'le paylaştı. 

ALGO DİJİTAL İLE ÇOCUKLAR GELECEĞİN ALFABESİNİ ÇÖZÜYOR

Kodlama bugün tüm dünyanın gündeminde ve 'geleceğin alfabesi' olarak görülüyor. Hal böyle olunca çocuk yaştan bu eğitimi almanın önemi de ortada. Tosyalı, birinci yılını dolduran ve başarılı bir şekilde sürdürülen Algo Dijital öğrenim programının üzerinde önemle duruyor. Google işbirliğiyle sürdürülen bu proje ile amaç 1 milyon çocuğumuzun dijital çağı yakalamasına yardımcı olmak. 

6-14 yaş aralığındaki çocuklar, karmaşık problemlerde sonuca ulaşmak için atılacak adımları eğlenceli oyunlar ve Algo Dijital web portalı sayesinde adım adım planlayabiliyor. TEGV gönüllüleri ise projenin eğitimlerini alarak çocukların gelişimine katkı sağlıyor. Bütün TEGV noktalarında uygulanması hedeflenen projenin üç yılda 2000’den fazla gönüllüye ulaşması hedefleniyor. Tosyalı, diğer tüm eğitimlerde olduğu gibi Algo Dijital platformu için herhangi bir ücret talep etmediklerinin altını çiziyor. Yani önemli olan bu eğitimleri vermek isteyen gönüllülere ulaşmak ve ardından çocuklara dokunmaya başlamak. Bu şekilde dijital okuryazarlığı, blok temelli kodlamayı ve algoritmik düşünceyi dünya standartlarında öğretecek olan proje, çocukları bilimsel anlamda da geliştirecek. Çocuklarımızı 21. yüzyılın bilgi, beceri ve yetkinlikleri ile zenginleştirecek olan Algo Dijital, öğrenen ve keşfeden nesiller yetiştirmeyi hedefliyor.

KAYNAK: HÜRRİYET

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —