Tarih: 07.09.2019 12:16

Tecrübesiyle başarısıyla Duyum işitme

Facebook Twitter Linked-in

 İşitme kaybı olan hastaların birçoğu işitme cihazı kullanmak istemiyor ama bunun sonucunda gittikçe artan bir işitme kaybı oranına rastlıyoruz. Hal böyle olunca işitme merkezlerine de büyük bir görev düşüyor; hastanın sağlıklı bir yaşam sürmesi için çalışmak…

Duyum İşitme  Ezgi Çiçek

Gebze’de 5 Ocak 2015 yılından beri hizmet veren Duyum İşitme Cihazları ve Uygulama Merkezi, kurulduğu günden bu yana binden fazla işitme kayıplı hastanın yaşam kalitesini yükselten ve başarısını arttırarak sürdürmeye devam eden bir ekiple hizmet vermektedir. Şirket kurucusu ve sahibi Ezgi Çiçek başarısını, yalnızca bir sağlık uzmanı olarak işitme merkezi işletmekle kalmayıp, aynı zamanda Okan Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve Gebze Belediyesi’nde İşaret Dili eğitmeni olarak gelecek nesilleri yetiştirme arzusuna da borçlu.

İşitme Cihazı Uygulaması Hayat Kalitesini Arttırıyor

İşitme kaybı olan hastaların hassas yapılarını anlayabilmek ve tam olarak ihtiyaç duydukları cihazı belirleyerek gerekli uygulamaları yapabilmek bir sürü sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Bir işitme cihazı uygulaması yalnızca işitme cihazını kullanacak olan hastanın değil, yakın çevresindeki insanların da hayatlarını büyük ölçüde rahatlatıyor. Duyum işitme cihazları da, firma sahibi Ezgi Çiçek’in özverili dayanışma arzusunu, milletimizin sağlıklı bir yaşam sürmesi dileğiyle birleştirip, özellikle engelli ve emekli bireylere sunduğu büyük kolaylıklar sayesinde adını duyuruyor.

İşitme Cihazı Uygulama Aşamaları

İşitme cihazı kullanması gereken bireyler devlet hastanelerinden almış oldukları rapor ve reçete ile Duyum İşitme Cihazları ve Uygulama Merkezi’ne başvurduklarında ilk önce işitme kaybına uygun cihaz belirlenir, hastaya cihaz hakkında detaylı bilgilendirme ve deneme yapılır. Ardından kulak kalıbı alındıktan sonraki birkaç gün içerisinde cihaz teslimatı gerçekleştirilir.

En Önemli Süreç İşitme Cihazı Kullanılmaya Başladıktan Sonra Başlıyor

İşitme cihazı uygulaması yapılan bireyler Duyum İşitme Cihazları ve Uygulama Merkezi tarafından sıkı bir şekilde takip edilmektedir. Haftalık, aylık ya da üç aylık periyodlar halinde hastalar kliniğe davet edilir ve hem cihaz kontrolleri yapılır hem de hastanın süreçle ilgili görüşleri alınarak her seferinde daha kaliteli bir işitme duyusu kazandırma amacıyla gerekli aksiyonlar alınır.

İşitme Cihazı Kullanmak Zor mu?

İşitme cihazı kullanmanın hiçbir zorluğu yoktur. Sosyal çevremizde işitme cihazı kullanımı ile ilgili duyduğumuz birçok problem çok basit şekilde giderilebilmektedir. Burada önemli olan işitme merkezinin kadrosunun uzmanlaşmış kişilerden oluşmasıdır. Duyum İşitme de tam olarak bu noktada öne çıkıyor; Ezgi Çiçek bir işitme merkezi sahibi değil, aynı zamanda Okan Üniversitesi’nde işitme cihazları üzerine ders veren bir öğretim görevlisidir. Uygulama öncesi, sonrası fark etmeksizin tüm işlemler ve bilgilendirmeler uzman ekip tarafından gerçekleştirilmektedir.

İşitme Cihazı Fiyatları Pahalı mı?

Eylül 2019 tarihi itibariyle işitme cihazı satın alacak olan raporlu hastalara devlet katkısı, 750 TL’den 1012 TL’ye çıkmıştır. Hal böyle olunca işitme cihazı fiyatları da oldukça cazip bir hale gelmiştir. Aynı zamanda işitme cihazı satın alma sürecinde kredi kartına taksit imkanı da bulunmaktadır. Unutmayın; sağlık ertelemeye gelmez!

Çocuklarda İşitme Cihazı Kullanmak Mantıklı mı?

Çocuklarda işitme cihazı kullanımı, KBB doktorunun verdiği rapor neticesinde elbette mantıklı ve gereklidir. Eğer bir çocukta işitme kaybı varsa, en acil şekilde müdahale edilmeli, işitme cihazı uygulaması gerçekleştirilmelidir. Zira özellikle yaşı küçük çocuklarda var olan işitme kayı, ilerleyen süreçte peltekliğe, özgüven eksikliğine, sosyal hayata uyum sağlayamamaya ve hatta ağır dil bozukluklarına, zeka geriliğine yol açabilmektedir. Eğer çocuğunuzda işitme kaybı olduğundan şüphe duyuyorsanız, en kısa sürede uzman bir doktora başvurmanızı şiddetle tavsiye ederiz. dedi

 HABER MEREKEZİcicek.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —