Tarih: 04.12.2012 09:55

Tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar!

Facebook Twitter Linked-in

 

EBSAD (Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği) ve İYC (İlim Yayma Cemiyeti) tarafından, İYC yurtlarındaki öğrencilere yönelik geliştirilen MERKAP (Mesleki Rehberlik ve Kariyer Planlama)  projesi ile; öğrencilere, mesleki rehberlik hizmetleri vererek kariyerlerini daha etkin planlamalarına katkı sağlamak amacıyla konusunda uzman kişiler tarafından yurtlarda kalan öğrencilere sohbet havasında seminer ve konferanslar veriliyor. Kocaeli İlim Yayma Cemiyeti Hasan Basri Yüksek Öğrenim Erkek Yurdunda bu hafta Kamu sektörünü tercih edecek öğrencilere yönelik Kartepe Kaymakamı Mustafa ÜNALDI, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müfettişi Mücahit BIYIKOĞLU ve Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişi Ömer GEZER tarafından konferans verildi. Kartepe Kaymakamı Ünaldı konferansa katılan öğrencilere vakitlerini boşa geçirmemelerini, alanlarıyla ilgili eğitimleri, dergileri, kitapları, konferansları takip etmelerini, meslek odalarıyla irtibat kurmalarını tavsiye etti. Ünaldı,”Kamuda, aldığınız işi en iyi yapan olmalısınız. İletişiminiz, sosyal yönünüz çok iyi olmalı. Meslekte kendinizi yenileyemezseniz, kendinizi ifade edemezseniz başarınız sınırlı kalır.” dedi.

Vergi Müfettişi Ömer Gezer de “Kendinize ne olmak istiyorum? diye sorun. Kendinizi değişik alanlarda yetiştirin. Yurt dışı tecrübesi almış olanlar daha hızlı yükselir.” dedi.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Müfettişi Mücahit BIYIKOĞLU’ da “Bir konuda ciddi anlamda uzman olmanız sizi değerli kılar. Kamuda düz memur olabilirsiniz ya da kariyer yapabilirsiniz. Kariyer avantajlarını da unutmayın.”dedi.

Konferans sonunda MERKAP Kocaeli Danışmanı Eğitimci Şener MERAL, bu tür konferans ve seminerlerin öğrencilerin gelişimi açısından faydalı olduğunu ve bu proje kapsamında ilimizden ve il dışından değişik isimlerle konferanslarımız devam edecek dedi. Meral, bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktaran konuşmacılara teşekkür etti. Konferans sonunda söz alan öğrenciler bu tür eğitimlerin kendileri için çok önemli ve faydalı olduğunu ve ufuklarını açtığını belirtip konuşmacılara ve programı düzenleyen İlim Yayma Cemiyeti ve EBSAD’a (Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği) teşekkür etti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —