Tarih: 10.05.2012 09:34

TDBB’den Türk-Kazak dostluğuna katkı!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve TDBB Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile yönetim kurulundaki belediye başkanları, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev’i ziyaret etti. Kazakistan Büyükelçiliği’nde gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Tüymebayev ile Başkan Karaosmanoğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde TDBB’nin önemli bir rol üstleneceğini ifade etti.

 

 

 

KAZAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİNE ZİYARET

 

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) Başkanı Karaosmanoğlu ile yönetim kurulunda yer alan belediye başkanları, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev’e konuk oldu. Ankara OR-AN’daki Büyükelçilik binasında gerçekleşen ziyarette Başkan Danışmanı Ömer Polat da hazır bulundu. TDBB Başkanı Karaosmanoğlu ile beraberindeki heyeti samimi bir atmosferde karşılayan Büyükelçi Tüymebayev, ‘’Sizi aramızda görmekten çok mutluyuz. Bize şeref verdiniz, burası sizin eviniz, sizin toprağınız’’ dedi.

 

 

 

BAŞKAN: DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

 

 

Kazakistan ile Türkiye arasında çok güzel ilişkilerin bulunduğuna değinen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kazakistan ile her türlü iş birliğinin gelişmesinden yanayız. Bu amaçla TDBB olarak gereken desteği vermeye ve çalışmaları yapmaya hazırız. TDBB olarak, Kazakistan ile iş birliğinin geliştirilmesi ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız’’ ifadesini kullandı.

 

 

 

ÜLKELER ARASINDA TECRÜBE PAYLAŞIMI

 

 

Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticari rakamları açıklayan Büyükelçi Tüymebayev, ‘’İki ülke arasında önemli bir ticari ilişki söz konusudur. Ancak çok daha büyük bir potansiyel mevcut. Biz dost ve kardeş ülke Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Sizin özellikle Organize Sanayi Bölgeleri(OSB) alanında önemli tecrübeleriniz var, bu tecrübelerden yararlanmak istiyoruz. Bizim arazilerimiz ve madenlerimiz çok, sizin ise tecrübeleriniz çok’’ açıklamasını yaptı.

 

 

 

TÜRKİYE’NİN ÜRETİMİNE HAYRANIM

 

 

TDBB yönetimindeki belediye başkanlarından Türk iş adamlarını Kazakistan’da yatırım yapmak için yönlendirmelerini isteyen Büyükelçi Tüymebayev, ‘’Türkiye’de 16 ili dolaştım. Türkiye’nin sanayisi ve üretimine hayran kaldım. Kocaeli’ne gelmeyi de çok arzu ediyorum. Kocaeli’nde bir fahri konsolosumuzun bulunması için çalışmalarımız devam ediyor’’ bilgisini verdi. Ziyaretin sonunda Başkan Karaosmanoğlu, Büyükelçi Tüymebayev’e çalışmalarında enerji vermesi amacıyla İzmit Pişmaniyesi ikram etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —