• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı Gebze’de Gerçekleştirildi

TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı Gebze’de Gerçekleştirildi

YEREL HABERLER 31.07.2025 10:31:00 0
TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı Gebze’de Gerçekleştirildi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Temmuz Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay başkanlığında 30 Temmuz 2025 tarihinde Gebze Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Lübnan, Moldova Gagauz Özerk Yeri ve Türkiye’den yerel yöneticilerin katılım sağladığı toplantıya toplamda 31 belediye başkanı iştirak etti.

Nisan 2025 tarihinde yapılan genel kurulda yönetim kurulu üyeliğine seçilen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, uluslararası bir birlik olan TDBB’nin yönetim kurulu üyesi olarak 9 ülkeden gelen 31 yönetim kurulu üyesiyle birlikte toplantıya ev sahipliği yaptı.

Toplantıda, Türk dünyası belediyeleri arasında iş birliğinin güçlendirilmesi, kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi, ortak kültürel ve teknik projelerin planlanması, yeni üyelik taleplerinin değerlendirilmesi gibi başlıklar ele alındı. TDBB’nin önümüzdeki dönem faaliyetleri ve stratejik iş birlikleri de gündeme alındı.

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’E EV SAHİPLİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR

Toplantının açılışında konuşan birlik başkanı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “ Öncelikle ev sahipliği ve misafirperverliği için Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e teşekkür ediyorum. Bu tür programlar bir araya gelmemizi sağlarken bir taraftan da geldiğimiz illerde ilçelerde belediye başkanlarımızın yaptığı çalışmaları da görme fırsatımız doğuyor” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKGÖZ’DEN HİZMET SUNUMU

Toplantının açılışında konuşan ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Türk dünyasının dört bir yanından gelen kıymetli belediye başkanlarımızı şehrimizde ağırlamaktan büyük bir onur duyuyoruz. Yerel yönetimler arasındaki bu güçlü bağlar, ortak kültürel mirasımızı geleceğe taşımada büyük bir rol oynayacaktır. Yönetim kurulu toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Gönül coğrafyamız için, ülkemiz ve insanlık için hayırlara vesile olacak bir çalışmanın parçası olmaktan sizler gibi bizlerde mutluluk duyuyoruz  ” ifadelerini kullandı. Başkan Büyükgöz’ün konuşmasının ardından birlik üyelerine tanıtım videosu eşliğinde sunum gerçekleştirdi.

ALLAH AYAĞINIZA TAŞ DEĞDİRMESİN

Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’da katılarak birlik üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Büyükakın toplantıda yaptığı konuşmasında, “ Türk Cumhuriyetlerinde çok güzel şeyler yapıldı ve bereketini de görüyoruz. Ama yeni dönemde başka bir formda, hem de içerik anlamında yeni bir çalışma stratejisi içerisine girilmesi gerekiyor. Allah başarılarını daim eylesin, ayağınıza taş değdirmesin. “ifadelerini kullandı.

BÜYÜKGÖZ TDBB ÜYELERİNİ MAKAMINDA AĞIRLADI

Toplantı sonrasında TDBB üyesi belediye başkanları, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ü makamında ziyaret etti.

TDBB ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve TDBB üyesi belediye başkanlarını Gebze’de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Büyükgöz, nazik ziyaretlerinden ötürü heyete teşekkür etti.

Ziyaretin ardından heyetle birlikte Gebze’de bir dizi ziyaret gerçekleştirildi. Başkan Büyükgöz ve TDBB üyeleri sırasıyla Güzide Gençlik Merkezi, Anibal Anıt Mezarı, Hünkar Çayırı ve tarihi Çoban Mustafa Paşa Camii’ni ziyaret ederek Gebze’nin tarihî ve kültürel değerlerini yerinde inceledi.

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ’E ULUSLARARASI GÖREVLER

Başkan Büyükgöz, daha önce Avrupa Tarım Kentleri Birliği (AGRICITIS) Denetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiş, ayrıca Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Teşkilatı’nda (UCLG-MEWA) konsey üyeliği görevini üstlenmişti. Bu görevlerinin yanı sıra TDBB yönetim kurulu üyeliğiyle de Gebze’yi uluslararası düzeyde temsil etmeye ve tanıtmaya devam ediyor.

 

Antalya’da 4.3 büyüklüğünde deprem

Esenyurt’ta hafif ticari aracın çarptığı adam yaralandı: O anlar kamerada

Serdar Dursun’dan bahis soruşturması yorumu: "Bence çoğu bilmeden oynadı"

Anfernee Dijksteel: "Galibiyet alamadığımız için herkeste hayal kırıklığı var"

Şişli’de İETT durağında gündüz vakti havaya ateş açan şüpheli yakalandı

Trendyol 1. Lig: İstanbulspor: 2 - Özbelsan Sivasspor: 1

Tuzla’da araç ve motosiklet buluşmalarına 1 milyon 146 bin TL ceza yazıldı

Selçuk İnan: "Pozisyonları neticelendiremedik"

Emre Belözoğlu: "Bu puanların değerini ikinci yarıda daha iyi anlayacağız"

Bolu Belediye Başkanı Özcan, umre ziyareti öncesi helallik istedi

Trendyol Süper Lig: Kocaelispor: 0 - Kasımpaşa: 0 (Maç sonucu)

Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenlerinin tanıtım toplantısı yapıldı

Sağanak yağış İBB’ye bağlı metroda su baskınına neden oldu

Netanyahu: "Ateşkesin ikinci aşamasının yakında başlamasını bekliyorum"

Trendyol Süper Lig: Kocaelispor: 0 - Kasımpaşa: 0 (İlk yarı)

Atılay Canel: "Golü yediğimiz dakikaya kadar oyun başa baş gidiyordu"

Yüksekova’da yoğun yağışlar uçak seferlerini durdurdu

"Melaye Ciziri" anısına 51 kilometre koştu

İSKİ’nin Karaburun Tesisi’nde tepki çeken görüntü: Atık su denize boşaltılıyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Norveçli mevkidaşı Eide ile görüştü

Bakan Yardımcısı Aydın: "Süreci zedelemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz"

Gaziantep Büyükşehir, Türk dünyasının ilk satranç buluşmasına ev sahipliği yapıyor

Kızılay Genel Başkanı Yılmaz: "44 bin engelli gönüllümüz Engelsiz Teşkilatı’nda gece gündüz hizmet ediyor"

Başkan Kasapoğlu, Denizli’yi temsilen sanayicilerin sorunlarını bir kez daha Ankara’da gündeme taşıdı

Tatvan’da okul bahçeleri fidanlarla yeşilleniyor

Dürüm fiyatına 5 çeşit yemek

Dışişleri Bakanı Fidan, Lübnan Başbakanı Salam ile görüştü

Trendyol Süper Lig: Gençlerbirliği: 1 - Fatih Karagümrük: 0 (İlk yarı)

Binlerce vatandaş hamsi festivalinde buluştu: 7 ton hamsi tüketildi

Rusya, 653 dron ve 51 füze ile Ukrayna’nın enerji ve sanayi altyapısına saldırdı

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.