Tarih: 23.03.2012 13:02

Tatlıkuyu Vadisi'ne 20 bin ağaç!

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ağaç dikme seferberliğini Gebze’de sürdürdü. Tatlıkuyu Vadisi’ni Kocaeli’nin en güzel mesire ve dinlenme merkezlerinden biri haline getirmek için kolları sıvayan Büyükşehir, ilk etapta 3 bin ağaç dikti. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Tatlıkuyu Vadisi’nde 20 bin ağaç dikilmiş olacak.

 

ÇOCUKLARLA BİRLİKTE BÜYÜYECEK

 

Bugüne kadar milyonlarca ağacı toprakla buluşturan Büyükşehir Belediyesi yüzlerce vatandaşın katılımıyla Tatlıkuyu Vadisi’nde ağaç dikti. Çocuklar avuçlarıyla fidanların dibine toprak doldurarak alanın yeşillenmesine katkıda bulundular. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Tatlıkuyu Vadisi’nin Gebze’nin Sekapark’ı olacağını söyledi.  Tatlıkuyu Vadisi Büyükşehir Belediyesi tarafından rekreasyon alanı haline getirilecek.

 

EN ÇOK AĞAÇ DİKEN BELEDİYE KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

 

Ağaç dikme törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  Gebze  Kaymakamı Salih Karabulut, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tuncel ve Gebzeliler katıldı. Türkiye’de en çok ağaç diken belediyenin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Bize ağaç yetiştiremiyorlar. Sadece Kocaeli’deki yetiştiricilerden değil, Yalova ve Sakarya’dan da fidan alarak dikiyoruz. Bir karış toprak bulsak oraya ağaçlandırıyoruz. Kayaların dahi içini oyup toprak doldurup oralara fidan dikiyoruz” dedi.

 

20 BİN AĞAÇ DİKİLECEK

 

Daha önce atıl bir alan olan Tatlıkuyu Vadisi’nde Büyükşehir Belediyesi vadinin rekreasyon alanı olarak kullanılması için dolgu çalışması yapıyordu. Alandaki fidan sayısı törende dikilen ağaçlarla birlikte 3 bin’i buldu. Vadinin tamamına toplam 20 bin ağaç dikilmesi planlanıyor.

 

390 BİN METREKARE ALAN

 

Tatlıkuyu Vadisi, Kaşkaldere’dekine benzer bir rekreasyon alanı haline getirilecek. 390 bin metrekare alana sahip vadiye giriş meydanı, seyir terasları, fitness alanları, futbol sahası, voleybol sahası, pergolalar, çeşmeler, yürüyüş yolları, bitki gösteri alanları, çocuk oyun grupları, basketbol sahası gibi pek çok sosyal donatı alanı yapılacak.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —