Tatbikatı kimileri uyguladı, kimi de film gibi izledi

Tatbikatı kimileri uyguladı, kimi de film gibi izledi

Türkiye genelinde saat 18.57'de yapılan tatbikat, Bursa'da da gerçekleştirildi. 'Çök, kapan ve tutun' tatbikatına ek olarak 8 bloğun bulunduğu siteden ise tahliye de gerçekleştirildi.

Ancak kimileri, daha önce yapılan bilgilendirmelere uyarken, kimi ise hiçbir şey yokmuş gibi hayatına devam etti.

Türkiye genelinde yapılan 'Çök, kapan ve tutun' tatbikatı, Bursa'da da uygulandı. Daha önce yapılan bilgilendirmelere harfiyen uyan vatandaşlar, ilk önce evlerinin içinde depremin geçmesini beklerken, daha sonra bulundukları daireden toplanma alınana doğru hareket etti. Özlüce Mahallesinde 8 bloğun bulunduğu sitede ise uygulanan tahliye tatbikatı, daha önceden vatandaşlara kapı kapı gezerek hem broşürlerle hem de sözlü olarak aktarıldı. Saatler 18.57'yi gösterdiğinde camilerden yapılan anonslar ve çalan sirenleri duyanlar, bulundukları alanda 'çök, kapan ve tutun' uygulamasından sonra dairelerinden çıkarak toplanma alanına doğru hızla hareket etti. Ancak bazı vatandaşlar, balkonlarında oturmaya, camlarından bakmaya, hiçbir şey yokmuş gibi hareket etmeye devam etti.
Toplanma alanına gelen vatandaşlar, Bursa Arama Kurtarma (BAKUT) tarafından deprem veya afet anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildi.
Kimi kucağında çocuğu, kimi ise eşinin elini tutarak alana gelirken, tatbikatın çok önemli olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu belirten vatandaşlar, "İnşallah yaşamayız. Ancak yaşanırsa da nelerin yapılacağını öğrenmiş olduk" dedi.

BAKUT kurucu üyelerinden Mustafa Aydın Epik, "Gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Özel eğitimler verildi. Türkiye genelinde 'çök, kapan ve tutun' tatbikatı yapıldı. Ancak biz bu bölgede bilgilendirdiğimiz sitelerde, tahliye gerçekleştirdik" dedi.

Bursa 15 Demokrasi Meydanı'nda ise, yoldaki vatandaşlar çalan siren ve duyurularla aniden çök, kapan ve tutun uygulamasını gerçekleştirdi. Arama kurtarma köpeğinin gösterisi, çocuklara jandarma ekiplerinin ekipmanları anlatması ve göstermesi, jandarmanın tatbikat esnasında vatandaşlara bilgilendirmesi de yapıldı. Tatbikat dualar edilmesiyle son buldu.



Pendik’te 2 gündür aranan şahıs mezarlıkta ölü bulundu

Karakoçan’da öğrencilere konferans

AB liderleri: "Çözüm bulunana kadar zirveden ayrılmayacağız"

Elazığ’da din görevlileri bir araya geldi

ETB Başkanı Oral, DAGC yönetimini ağırladı

Başkan Çerçioğlu: "Aydınımız için çalışmayı sürdüreceğiz"

Tarsus’ta halk sağlığını tehdit eden on binlerce ürün toplatıldı

Vali Hacıbektaşoğlu, AFAD’ın 16. kuruluş yıl dönümünde kurum temsilcilerini kabul etti

Denetimli serbestlik 20 yıldır hayata dokunuyor

Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturması kapsamında oyuncu Berrak Tüzünataç ifade vermeye geldi

Kaymakam Kan ve Başkan Tetik, Veteriner Kliniği açılışına katıldı

Dünya Kooperatifçilik Günü’nde "Kooperatifte kadın gücü" buluşması

Elazığ’da sağlıkçılara seminer verildi

Nüfus Müdürlerine "Hizmet Kalitesini Yükseltme" eğitimi verildi

Kış şartları öncesi önlem: Başıboş binek hayvanları toplatıldı

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 2 gözaltı

Yüreğir Belediyesinden amatör spora 1 milyon TL’lik destek

Polis zulayı patlattı, kapıcı dairesi ’zehir deposu’ çıktı

Peugeot marka otomobil alev topuna döndü

Hayrabolu’dan Avrupa sofralarına uzanan lezzet: 43 yıllık tescilli Çerkezmüsellim pabuç köftesi

Avrupalı çiftçilerden AB zirvesinin yapıldığı Brüksel’de traktörlü protesto

Cizre’de ilk defa yapılan revizyon rinoplasti ameliyatı gerçekleştirildi

Adana’da etiket mevzuatı uygunluğu denetimleri sürüyor: "3 milyon 845 bin lira cezai işlem uygulandı"

Gaziantep Okçuluk Kurtuluş Kupası İl Şampiyonası’nda Erdem Koleji rüzgarı

Kış turizmi için yayla yolları açık tutuluyor

Sakarya Üniversitesi "Araştırma Üniversitesi" statüsünü törenle kutladı

BEUN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Altan’dan ScholarGPS 2025’te büyük başarı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye bugün insani duruş ve stratejik akılla düzen kurucu aktör konumundadır"

Elazığ’da fidancılık işletmelerine denetim

Şırnak’ta gençler için Deneyap Çalıştayı

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.