Tarih: 11.06.2016 11:52

TASLAK RAPOR ENDİŞE VERİCİ

Facebook Twitter Linked-in

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli Barosu’nun Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada, gündemde tartışılan Aile Bütünlüğünü Koruma Komisyonu tarafından oluşturulan taslak raporunu masaya yatırıldı. Kocaeli Barosu’nda gerçekleşen toplantıda; Baro Başkanı Sertif Gökçe, avukatlar Didem Turan, Hüseyin Olcay, Nuriye Yılmaz, Özlem Gürgen Erdem, Haluk Önder, Damla Özen, Sinem Serttürk, Nefise Koç Çelik, Özlem Ejderoğlu Çankaya ve Bahar Gültekin Candemir hazır bulundu.

ELİNİZDE KALIR
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, söz konusu raporun kamuoyu tarafından en çok tartışılan çocukla ilgili ifadelerin çok küçük bir bölümden oluştuğunu ve raporda daha vahim unsurların da bulunduğunu belirtti. Hürriyet, "Raporda öyle facia ifadeler yer alıyor ki, neresinden tutsanız elinizde kalır. Raporda; liselere evlilik dersleri konulması önerisinden tutun da küçük yaştaki evliliklerde 5 yıl denetim sistemi uygulanması ve bunlar başarılı evliliklerse cezai anlamda denetimli serbestlik uygulanmasıyla ilgili akıl almaz öneriler bulunuyor. Bu öneri kamuoyunca haklı olarak çok tartışıldı. Meclisteki bir komisyon toplantımıza sığınma evinde kalan bir kadın geldi ve mağduriyetini anlatması üzerine bu konu taslak raporda yer aldı. Ancak raporda bahsi geçen öneri asla raporda geçen mağduriyetin çözümü değildir. Taslak raporda yer alan bu ifadeyle çocuk yaşta evliliklerin önünü açmak ve meşrulaştırmak kaçınılmaz olacaktır" dedi. 

İZİN VERİLMEMELİ
Hürriyet, "Evlilik adı altında zorla bir araya getirilen ya da tecavüze uğrayan küçük çocuklar çevresinin de baskısıyla 'isteyerek, kaçarak evlendik' gibi ifadeler vermeye zorlanacaklar ve böyle bir düzenleme olması halinde bu denetimli serbestlikten yararlanarak cezasız kalacaklar. Çocuk yaşta evlenmek(!) de bir istismar olayıdır. Çözüm adı altında getirilen bu öneri her ne olursa olsun, kesinlikle raporda yer almaması gereken bir ifade ve bizi sinirlendirilen tanımlamaların da başında geliyor. Çocuk yaşta evliliklere(!) sonuna kadar karşı çıkmak gerekiyor. Bir zihniyet dönüşümü sağlayarak bunun önüne geçmeliyiz. Çocuklarını erken yaşta evlendiren aileler de suç işlediklerinin de farkında olmalı" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —