Tarih: 15.12.2017 10:09

Taşeron tarih oluyor

Facebook Twitter Linked-in

Hizmet İş Sendikası Başkanı İdris Ersoy ve yanında 200’den fazla taşeron işçi, taşeron sistemindeki gelişmeler doğrultusunda AK Parti Kocaeli İl Başkanlığına ziyarette bulundu. Ziyaret başında konuşan il başkanı, taşeron işçilere yönelik “Size misafir demek bize haksızlık olur. Siz buranını ev sahibinizsiniz. AK Parti halkındır. Bu ziyaret için teşekkür ediyorum. İster taşeronda çalışan işçi kardeşlerimiz, ister sendikalarda rutin ziyaretlerimizde bize söyledikleri ana konu şudur. Taşeronda çalışan arkadaşlarımızın durumu ne olacak? İdris başkan her zaman bunu bize dile getirdi. Bizlerde Recep Tayyip Erdoğan bir söz verdi mi yerine getirir siz merak etmeyin demiştik” sözlerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Yaklaşık 900 bin işçi kardeşimize hiçbir ayrım olmaksızın kamuda istihdam ve sözleşme yapmak suretiyle söz vermiş olduk. Bunu hak ettiğiniz için yaptık. AK Parti’nin ve bir işçi çocuğu olarak bundan keyif alıyoruz. 1 Kasım’da birçok söz vermiştik. Taşeronda çalışan işçi kardeşlerimiz için bunu ifade etmiştik. Biz işçi kardeşlerimizin ve emektar kardeşlerimizin, Türkiye büyüdükçe imkanlarının büyütülmesi bizi de mutlu edecektir. Olmazsa olmaz tek anahtarımız birlik ve beraberlik içinde olmamızdır. Bizim için; millet, bayrak ve vatan paydasında kim buluşuyorsa insanlarımıza hizmet etmek görevimizdir” sözlerini kullandı.

Hizmet İş Sendikası Başkanı İdris Ersoy yaptığı kısa konuşmada, “Yıllarca kamuda, çalışma hayatında, kangren haline gelmiş taşeron sistemini ortadan kaldıran Cumhurbaşkanımıza ve AK Partiye teşekkür etmek için buradayız. Cumhurbaşkanımız sesimize kulak vermiş ve kamuda taşeron firmadan bizi kurtarmıştır.  Taşeron sistemi artık kamuda tarih olmuştur. Bugün burada AK Parti İl Başkanımız nezdinde kendilerine teşekkür ediyorum” cümlelerine yer verdi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —