Tarih: 28.03.2016 13:49

Tarihi olaylar ışığında yerel basın!

Facebook Twitter Linked-in

Gazi Süleyman Paşa Salonu’nda günün 3. oturumunda "Gazi Süleyman Paşa’nın Bir Yadigârı Göynük" Prof. Dr. Mustafa Keskin (Erciyes Üniversitesi), "Codex Hanivaldanus’ta Süleyman Paşa", Doç. Dr. Altay Tayfun Özcan (Dumlupınar Üniversitesi), "Osmanlı Devleti’nin İlk Medresesi Sorunsalı: Dönem Kroniklerinde İzmid Yahud Gazi Süleyman Paşa Medresesi", Ayşe Çekiç (Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi), "Gazi Süleyman Bey Camileri Üzerine Bir Deneme", Yrd. Doç. Dr. Özkan Ertuğrul(Trakya Üniversitesi), "Kocaeli Halk İnançlarının Kök Hücreleri ve Kızıl İnancı", Dr. Yaşar Kalafat (Türk Halk Bilimi Kültür Strateji Araştırma Merkezi) sunumları yapıldı.

KOCAELİ’DE ŞEHİR TARİHÇİLİĞİ
Aynı salonda günün 4. oturumunda ise "Türkiye’de Yerel Tarih Ve Şehir Tarihçiliğinin Yeri, Önemi Ve Bugünkü Durumu" Prof. Dr. Mustafa Öztürk (Fırat Üniversitesi), "Kocaeli Şehir Tarihi Çalışmalarına Eleştirel Bir Bakış" Doç. Dr. İbrahim Şirin(Kocaeli Üniversitesi), "Kocaeli’nin Demografik Yapısının Sosyolojik Tahlili" Gülten Arslan-Doç. Dr. Ali Arslan (Mersin Üniversitesi) sunumları yapıldı.

yerel-basin-2.jpg

6-7 EYLÜL OLAYLARINDA İZMİT BASINI
İstanbul’da yaşanan 6-7 Eylül Olayları’nda Kocaeli’de yayınlanan 6 adet gazetede çıkan haberlerin ele alındığı "Kocaeli Yerel Basınında 6-7 Eylül Olayları" sunumunu Doç. Dr. Mustafa Müjdeci (Çankırı Karatekin Üniversitesi) yaptı. Kocaeli’de yayınlanan ve 1955 yılında yayınını sürdüren Demokrat Kocaeli, Yavuz İzmit, Hürsöz, Bizim Şehir, Azim ve İstiklal gibi günlük gazetelerin bakışıyla olaylar değerlendirildi.
 
İNGİLİZ ASKERİ RAPORLARINDA İZMİT
"1909 Yılında İngiliz Askeri Raporunda İzmit" konumunda Okt. Nesrin Akkor(Kırklareli Üniversitesi), İngilizlerin 1909 yılında Genelkurmay Başkanlığı tarafından Doğu Trakya ve İzmit Bölgesi ile ilgili hazırladıkları askeri raporun dönemle ilgili fikir verdiğini söyledi. Akkar, genel bir bilgilendirme niteliğine sahip raporun, başta İzmit olmak üzere kıyı şeridi ve iç bölgeler hakkında bilgiler içerdiğini anlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —