Tarih: 26.03.2015 14:19

Tarihe damga vuran gemiler sempozyumda sergilenecek

Facebook Twitter Linked-in

Pek çok farklı konunun ele alınacağı sempozyumda bir de sergi yer alacak. Türk denizcilik tarihine damga vuran gemi modelleri sempozyumda sergilenecek.

 

Tarihin önemli gemileri

 

Çanakkale zaferinin Nusret Mayın Gemisi, iade-i ziyaret için Japonya’ya giden ve dönüşte fırtınaya yakalanarak batan Ertuğrul Fırkateyni, İzmit-Gölcük seferini yaparken yolcularıyla birlikte sulara gömülerek büyük bir faciaya neden olan Üsküdar Vapuru, Osmanlı’nın kadırgaları ve saltanat kayıkları sergide yer alacak önemli gemi modelleri olacak. Ziyaretçiler gemi modeli sergisiyle tarihe mal olmuş gemileri inceleme fırsatı bulacak.

 

Sempozyum süresince sergilenecek

 

Karamürsel Alp'in de adını verdiği aynı zamanda litaretüre  onun adıyla giren Karamürsel tipi teknenin de bir modeli bu sergide yer alacak. Sempozyum süresince Wellborn Luxury Hotel'de sergilenecek gemi modelleri Gölcük KO-MEK'te gemi modeli yapımı dersini alan öğrenciler tarafından hazırlandı.

 

Model kursu

 

Üç sezon devam eden KO-MEK Gemi Modeli Kursu’ndan yaklaşık 50 kişi faydalandı. Aralarında bir bayanın da yer aldığı kursiyerler Osmanlı, Türk ve dünya denizciliği ile ilgili modeller yaptı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —