Tarih: 13.07.2012 12:21

Tamirci'ye komploya kurban gittiği iddiası

Facebook Twitter Linked-in

Hereke'de geçtiğimiz gün namus meselesi yüzünden işlendiği ortaya atılan ve buzdolabı tamircisi Gürsel Yalçın'ın öldürülmesiyle sonuçlanan cinayet olayının ardından tüyler ürperten bir iddia ortaya atıldı. Geçtiğimiz mayıs ayında Hereke Kışladüzü Mahallesi'nde S.B. isimli bir kadının evine giden tamirci Gürsel Yalçın, iddialara göre ev hanımının üvey oğulları tarafından yaka paça dövüldü ve canını zor kurtardı. Olaydan bir ay sonra ise tamirci Yalçın, S.B.'nin oğlu B.B. tarafından namus davası bahane edilerek öldürüldü.

 

TAMİRCİYİ DÖVDÜLER

İddialara göre; geçtiğimiz mayıs ayında Körfez Hereke Kışladüzü Mahallesi'nde bulunan bir ikamete buzdolabı tamiri için giden Gürsel Yalçın, başına geleceklerden habersiz olarak eve girdi. Ev hanımı S.B.'ye buzdolabının su akıttığını ve tamir etmeye geldiğini söyleyerek eve giren Yalçın, S.B.'nin üst katta oturan üvey oğulları A.B., M.A.B., İ.B. ve Z.B.'nin saldırısına uğradı. Üzerindeki tişörtü yırtılan ve arabasına kadar kaçmayı başaran Yalçın, o gün canını zor kurtardı. 

 

KADIN KORUMAYA ALINDI

Bu sırada kavga ihbarını alan jandarma ekipleri olay hakkında soruşturma başlattı ve tarafların ifadelerini aldı. 

Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine verilen ifadeler ışığında ise S.B.'nin verdiği öne sürülen ifade, buzdolabı tamircisi Gürsel Yalçın'ın pisipisine öldürüldüğü ortaya çıktı. Namus davasına kurban gitmemesi için devlet tarafından ailesinden korunan S.B.'nin “Eşimi aldatmak istesem, tamirci eve geldiğinde kocamı eve çağırmam, ya da pencereyi örter, kapıyı kapatırım. Gürsel Yalçın ile ne isteyerek ne de zorla birlikte olmadım. 

 

BANA İFTİRA ATIYORLAR

Üvey oğullarım eşimden ayrılmam için bana iftira attı. Onlardan da şikayetçiyim. Hayati tehlikem var” diye ifade verdiği öne sürüldü. Yaşanan bu kavga olayının ardından tamirci Yalçın, Körfez Hereke Agah Ateş Mahallesi'ndeki işyerinde S.B.'nin 17 yaşında öz oğlu B.B. tarafından 5 kurşunla öldürüldü. Cinayetin namus meselesi yüzünden işlendiği iddiaları ortaya atılsa da, ortaya çıkan bu ifadenin konunun adli boyutunu da değiştireceği düşünülüyor. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —