Tarih: 03.10.2018 12:05

Sürücülere ceza yağdı

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Kırmızı Düdük” projesi kapsamında 9 çocuğa bisiklet dağıtıldı. Valilik makamında gerçekleşen dağıtım töreninde açıklamalar yapan Vali Hüseyin Aksoy, yeni uygulamalardan söz etti.

Aksoy şunları söyledi: “Özellikle trafik kazalarının yoğun olduğu yerlerde İçişleri Bakanlığımız yeni bir çalışma başlattı. Araç kullanırken trafikte cep telefonu ile görüşme, makas atma ve emniyet kemeri kullanmama gibi bu üç suç kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığımıza bağlı bütün birimlere trafik cezası kesme yetkisi verildi. Bu da genel bir suç ve bir ihlal söz konusu olduğunda gerek polislerimiz gerek jandarma teşkilatımız trafik cezası kesmeyle yetkilendirilmiştir.

Kocaeli’de yaşayan vatandaşlarımıza bunu hatırlatmak istiyorum. Bu yönde de bir haftalık uygulama kapsamında 179 sürücüye 24 bin 31 TL para cezası kesilmiştir. İster sivil kıyafetli, ister resmi kıyafetli ister görev dışında olsun trafik ihlali olursa ceza kesebilir. Bu bakımdan sürücülerimizi daha duyarlı olmamaları bu ceza nereden geldi dememeleri adına trafik kurallarına uymaları kendi güvenlikleri için uymalarını istiyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —