• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5936,00% -0,44
  • Ç. ALTIN

    9581,68% -0,25

Sürpriz THY'ye yaradı

Dünya Kupası’ndan elenen takımların dönüşleri Türk Hava Yolları’na yaradı. Rusya çıkışlı seferlerde yaşanan artışla birlikte THY, cuma günü dünya genelinde 243 binden fazla yolcu taşıdı.

GÜNDEM 2.07.2018 08:41:00 0
Sürpriz THY

Rusya'daki Dünya Kupası’nda grup maçları tamamlanıp çeyrek finale kalan takımlar belli olurken, elenen ülkelerin taraftarları da Rusya’yı gruplar halinde terk ediyor. Elenen ülkelerin taraftarları genellikle Rusya’daki şehirlerden İstanbul Atatürk Havalimanı aktarmalı olarak ülkelerinin yolunu tutuyor.

THY, Rusya’ya taraftar taşımasında olduğu gibi dönüşlerde de önemli rol oynuyor. Dönüşe geçen birçok taraftar grubu, Rusya’dan THY ile İstanbul’a gelerek transit olarak yine THY uçakları ile ülkelerine uçmayı tercih etti.

THY’Yİ TERCİH ETTİLER

THY’nin Rusya’dan çıkış ve İstanbul bağlantılı elenen ülkelere seferlerde yolcu doluluklarında artış meydana geldi. Özellikle cuma günü dönüş yapan taraftar grupları Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde dikkat çekti. Bu da cuma günü Türk Hava Yolları’nın yolcu rakamlarına olumlu olarak yansıdı. Yaz sezonunda yerli ve yabancı tatilcilerin seyahatleri ile yolcu ve uçuş trafiği artan THY’ye, taraftar dönüşleri de eklenince cuma günü dünya genelinde milli hava yolu şirketinin sefer ve yolcu sayısı dikkat çekici rakama ulaştı.

İSTANBUL AKTARMALI BUENOS AİRES

Arjantin'i binlerce taraftar destekledi ama eve dönüş planlanandan erken oldu.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Cuma günü 1519 sefer yaptık. Bu seferlerde 243 binden fazla yolcumuzu emniyet, konfor ile yerlerine ulaştırdık. Türkiye büyüyor, Türk Hava Yolları yüksekten uçuyor. THY, emniyet ve konfor ile sizlere hizmet etmekten gurur duyuyor” dedi.

THY’yi tercih edenler arasında Suudi Arabistan, İran, Mısır, Peru, Nijerya, Güney Kore, Panama, İzlanda, Almanya gibi ülkelerin taraftarları da bulunuyor. İkinci tur maçlarında elenen takımlardan biri olan Arjantin’in taraftarlarının da THY’yi tercih ettiği, Rusya’dan, İstanbul aktarmalı Buenos Aires seferlerine büyük ilgi olduğu belirtildi.

CUMA GÜNÜ REKOR KIRILDI

Türk Hava Yolları da dahil yerli ve yabancı havayolu şirketleri ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan cuma günü 153 bin kişi seyahat etti. Dış hat seferlerinde 53 bin kişi giriş, 48 bin kişi ise çıkış yaptı. iç hatlarda ise 26 bin geliş ve 26 bin de gidiş yaşandı.

Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada

Park halindeki otomobil alev topuna döndü

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümdeki binadan düşen parçalar, 3 otomobili hurdaya çevirdi

Yağlıdere’de trafik kazasında bekçi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 2 - Samsunspor: 0 (Maç sonucu)

Zonguldak’ta bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı)

Zeytinburnu’nda binanın çatısından kopan parçalar araçları hurdaya çevirdi

Mudanya Yazaki işçilerinden MESS’in düşük zam teklifine çatal-kaşıklı protesto

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü

Demre’de coğrafi işaret başvurusu yapılan ürünler festivalde tanıtıldı

Bodrum’da kaçak göçmen çetesi çökertildi: 3 tutuklama

Bağcılar’da iş yerine silahlı saldırı

Trump: "Ukrayna zaman harcadıkça Rusya fikrini değiştiriyor"

UEFA Konferans Ligi: Mainz 05: 0 - Samsunspor: 0 (Maç devam ediyor)

Bu yıl ıhlamur değer kazandı

Siirt’te 3 buçuk ayda 54 büyükbaş hayvanı telef olan besicinin zararı 8 milyon lirayı buldu

BM Güvenlik Konseyi, ’ABD-Venezuela gerilimi’ gündemiyle 23 Aralık’ta acil toplantı kararı aldı

Milyonlarca liralık "sahte gönül ilişkisi" oyununu jandarma bozdu

Açık unutulan tüp paniğe sebep oldu

Cemevinde korku dolu anlar: Elektrik panosu patladı

Ahmed Kutucu bu sezon ilk golünü attı

Galatasaray, Türkiye Kupası’na galibiyetle başladı

Galatasaray kupada Başakşehir’i ilk kez yendi

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

Yalova’da minibüs park edildiği sırada alevlere teslim oldu

Ziraat Türkiye Kupası: Galatasaray: 1 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç sonucu)

Bakan Yerlikaya: "5-6 yıl içinde Konya’nın 10 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağına inanıyorum"

Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı

Bakan Yumaklı: "Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesi"

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.