Tarih: 14.03.2016 14:31

Suriye'de Halk Federasyonu İsterse Rusya Destekler

Facebook Twitter Linked-in

Sergey Lavrov, Tunuslu mevkidaşı Khemaies Jhinaoui ile Moskova'da bir araya geldi. Görüşmeden sonra Lavrov, açıklama yaptı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'de halkın federasyonu istemesi halinde, Rusya'nın bunun destekleyeceğini duyurdu.

"HALK İSTERSE RUSYA, SURİYE'NİN FEDERASYONLAŞMASI FİKRİNİ DESTEKLER"

Lavrov, Suriye rejimi ve tüm muhaliflerin Suriye'nin yapısı ile ilgili alacağı kararlara destek vereceklerini belirtti. Lavrov, "Halk isterse Rusya, Suriye'nin federasyonlaşması fikrini destekler. Suriye'de üniter yada federasyon isteği bu ülke halkının rızasıyla olmalı." diye konuştu.

Ayrıca Lavrov, Rusya'nın Suriye yönetim şekliyle ilgili hiçbir zaman Suriye'ye görüşünü kabul ettirme çabasında olmadığını sözlerine ekledi.

"LİBYA'DA OPERASYON SADECE BM GÜVENLİK KONSEYİ İZNİYLE OLABİLİR"

Libya konusuna değinen Sergey Lavrov, teröristlere karşı operasyonun sadece Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin izniyle olabileceğini açıkladı. Lavrov, Libya'ya karşı askeri müdahale ile ilgili açık ve kapalı kapılar ardından konuşulan planları bildiklerini dile getirdi. Lavrov, "Bizim ortak kararımız, operasyon yapılacaksa sadece BM Güvenlik Konseyi'nin izniyle olmalı. Teröristlere karşı operasyon kararı net olmalı ki farklı yönlere çekilip yanlış yorumlanmasın." şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —