Tarih: 30.05.2012 10:07

Suriye'de akan kan durmuyor!

Facebook Twitter Linked-in

Londra merkezli örgüt, Humus'ta 24, Deyr Ez Zor'da 14, Şam'ın banliyölerinde 12, Halep'te 8, Hama ve Dera'da 7'şer, kuzeydeki İdlib'te 4, Raka'da 2 ve Haseke'de bir olmak üzere güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlarda ölenlerin sayısının 79'a çıktığını bildirdi.

 

Öte yandan, Humus'un Hamidiye semtinde top ateşi açılması ve havan mermilerinin yerleşim birimlerinee düşmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğunu, onlarca evin yıkıldığını belirten Suriye Genel Devrim Konseyi ise ordunun eski Humus bölgesine havan ve roketlerle saldırıya geçtiğini, yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıların bulunduğunu aktardı.

 

İdlib'in Cebel Zaviye bölgesinde yoğun operasyonların olduğunu dile getiren Konsey, Deyr Ez Zor kentinde ise bir köprünün altında kimliği belirlenemeyen 13 kişinin cesedine rastlandığını kaydetti.

 

Bu arada, Şam'daki önemli muhaliflerden biri olan Ebu Rıdvan, yönetim yanlısı muhalifler ve halk meclisine seçilen aşiret reisleriyle görüştürülen Kofi Annan'ın, gerçek muhaliflerle bir araya getirilmediğini söyledi.

 

Annan'ın ülkeye gelmesiyle operasyonlarda bir duraklama yaşanmadığını vurgulayan Ebu Rıdvan, "Annan'ın ülkede bulunduğu günlerde operasyonlar tüm yoğunluğuyla devam etti. Annan'ın ülkeye gelişi dahi operasyonları durdurmadı. Birçok şehirde düzenlenen operasyonlarda her gün onlarca kişi ölüyor" dedi.

 

Annan Planı'nın rejim tarafından her gün ihlal edildiğini vurgulayan Ebu Rıdvan, BM gözlemcilerine rağmen rejimin gösterilere müdahale ettiğini ve göstericilerin üstüne ateş açtığını kaydetti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —