Tarih: 25.07.2012 15:07

SUMOTAŞ'ta gerilim arttı! İpler kopmak üzere

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde bir fabrika ile taşıma işini yapan kooperatif arasında gerilim artmaya devam ediyor. Kartepe ilçesi Suadiye beldesinde kurulu SUMOTAŞ (Suadiye Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi) ile beldede üretim yapan bir cips firması arasında 6 aydır süren taşıma ihalesi işinde ipler iyice gerildi. Gelinen nokta ile ilgili bir basın açıklaması yapan SUMOTAŞ Başkanı Hüseyin Erhan, bundan sonraki süreçte artık kimse ile masaya oturmayacakları belirterek "Bu noktadan sonra biz yokuz. Biz bundan sonra demokratik haklarımızı korumak için mücadele edeceğiz. Fabrika yönetimi bize barbar kavgacı dedi. Biz 6 aydır yapılan görüşmelerde uzlaşmacı taraf olduk" dedi. 

 

 

 

Fabrika yöneticileri ile vali huzurunda yaptıkları görüşmede 8 madde üzerinde anlaştıklarını anlatan Erhan, şöyle konuştu: "Ancak firma, bir anda bu görüşmedeki 8 madde üzerinde anlaşılmışken İstanbul'a mal götürmek için araç alacağını söyledi. Üyelerimizin para kazandığı tek yol İstanbul. İstanbul'a bazen günde iki ya da üç defa gidebiliyorsun. Fabrika burayı elimizden alarak zaten işin yüzde ellisini elimizden almış oluyor. Sonra bize Şırnak, Mardin ya da Ağrı yolu kalıyor. Yılda yaptığımız 14 milyon TL'lik ciroyu 7 milyon TL'ye indirmek istediler. Görüşmeler sonucunda biz 12 milyon 280 bin TL'ye kadar indik. Fabrika ile aramızda 500 bin TL'lik fark kaldı. Ancak sorun çözülemedi. Biz, müteahhit değil hamalız" 

 

 

 

Evlerine ekmek götürmek istediklerini anlatan Erhan, şunları söyledi: "Halkın vekilleri halkın yanında değil sermayenin yanında yer aldı. Biz asiliz onlar vekil. Bundan sonra görüşmelere vekiller katılsın bizler masaya bir daha oturmayacağız. Bundan sonra kurtuluş savaşı başlatıyoruz. Cumartesi günü 3 bin kişi ile çoluk çocuk fabrikanın karşısında iftar açacağız. Suadiye bizim mahremiyetimiz. Buraya hiç bir yabancı kamyoncu sokmayacağız. Polis bize ister cop ile vursun ister su sıksın ekmekten önemli hiç bir şey yok" 

 

 

 

Hüseyin Erhan basın toplantısında ayrıca diğer taşıma işi yapan firmalar ile kendi fiyatlarını karşılaştıran bir tabloyu basınla paylaşarak,"Bu tabloda da görüldüğü gibi fiyatlarımız pek çok emsal firmadan aşağıda olmasına rağmen fabrika yönetimi neredeyse bedavaya taşıma işini yaptırmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —