Tarih: 31.07.2012 12:10

Sümer Cami Meydanı’nda çalışmalar sürüyor!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez ilçesi Hereke’de bulunan Sümer Camii’nin çevresini elden geçirerek meydan haline getiriyor. Hereke’nin sahil bölümünde tren istasyonunun alt kısmında yer alan tarihi camiinin çevresindeki kafeterya ve halı saha gibi yapılar yıkılarak meydan oluşturuluyor. 19. Yüzyıl’da Abdülmecid döneminde yapılan tarihi Sümer Cami meydanında peyzaj çalışmaları sürüyor. Projenin tamamlanmasıyla Sümer Camii Meydanı Hereke’nin önemli yerlerinden biri olacak. 

 

 

 

CAMİ ÖN PLANDA OLACAK

 

 

Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıları restore etmenin yanında çevrelerini meydan haline getirerek göz önüne çıkmalarını sağlıyor. Hereke’deki kentsel sit alanı içinde bulunan tarihi Sümer Cami Meydanı’nda yapılacak çalışmalarla cami ön plana çıkacak. 

 

 

 

KÜLTÜR EVİ OLACAK

 

 

19. yüzyıla ait her dokunun aslına uygun olarak günümüze kazandırılacağı peyzaj düzenleme çalışmaları Büyükşehir Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ile Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülüyor. Peyzaj çalışmaları kapsamanda meydana aydınlatma direkleri dikildi. Meydanın ortasında yer karolarında oluşturulmuş alan bulunuyor.  Bazı bölümlere toprak takviye edilerek yeşil alan oluşturuluyor. Alanda süs havuzlarının yapılacak, tarihi çınar ağaçları korunarak ışıklandırılacak. Alanda birde kültür evi bulunacak.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —