Tarih: 01.08.2015 10:38

Suikast sonrası gelişme yok!

Facebook Twitter Linked-in

Trafikte seyir halinde olan Aktürk’ün bulunduğu 06 BP 4576 resmi plakalı araca, sağdan yanaşan bordo renkli 34 KGZ 76 plakalı araçtan 4 el ateş açılmıştı. Silahlı saldırıda mermilerden 3’ü, aracın arkasında oturan İsmet Aktürk’e isabet etmişti.

ARAÇLA KAÇTILAR

Saldırıyı gerçekleştiren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler olay yerinden kaçarken, Aktürk’ün şoförü ise yaralı müdürü hemen Umuttepe Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırılmış ancak hayatını kaybetmişti. Yeşilova’da kurşunlanarak öldürülen İsmet Aktürk edinilen ilk bilgilere göre cinayetin yasadışı örgüt saldırısı olduğu düşünülüyor. Öte yandan bahse konu araç olay yerine yakın bir alanda terk edilmiş halede bulunmuştu.

GELİŞME YOK

İsmet Aktürk'ün daha önce görev yaptığı Osmaniye T Tipi Cezaevi'ndeki görevi nedeni ile kimi yasadışı örgütlerle sorun yaşadığı iddia edilmişti. Çeşitli illerde uzun yıllar cezaevi müdürü olarak çalışan Aktürk, yaklaşık 1 yıl önce Osmaniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü iken Kocaeli’ye 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü olarak tayin oldu. Suikast sonrası emniyet ve jandarma soruşturmayı derinleştirerek zanlıların peşine düşmüştü ancak henüz bir gelişme yaşanmadı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —