Tarih: 25.02.2017 13:21

Suçlamaları kabul etmedi!

Facebook Twitter Linked-in

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla sürdürülen FETÖ/PDY Terör örgütü soruşturmaları kapsamında tutuklanan Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde komiser iken meslekten ihraç edilen eski komiser Sultan Alpaslan, dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada eski komiser Alpaslan, üzerine atılı iddiaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti. Alpaslan, davadaki ifadesinde şunları söyledi; "Üzerime atılı iddiaları kabul etmiyorum. 19 yıldır devletime hizmet ediyorum. İddianamedeki iddialar asılsızdır. Bylock kullanmadım. 2015 yılının temmuz ayından bu yana Iphone marka telefon kullanıyorum. O da şuan emniyettedir.
 
TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM
Onun öncesinde ise ikinci el telefon kullanmıştım. Darbenin olduğu günün iki gece öncesinden izne ayrıldım. Darbe girişimi olduğunu televizyondan öğrendim. O tarihte izinde olduğum için eşimin ailesine İzmir’e gittim. Söz konusu olayları duyunca Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü aradım. 16 Temmuz günü göreve başladım. Pazar günü gece 3’e kadar çalıştım. 18’inde de açığa alındığımı öğrendim. Hastayım ve cezaevi şartları benim için olumsuz. Bu nedenle de tahliyemi talep ediyorum."
Mahkeme heyeti verdiği kısa aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Nisan’a erteledi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —