Tarih: 08.07.2020 15:59

Su Saati Montajı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Facebook Twitter Linked-in

Her parçanın ve malzemenin amaçlarına ve sistemin diğer parçalarına uyumlu olması, birbirlerini tamamlaması önemlidir. Ancak bu sayede ihtiyaca net yanıtı verebilecek bir tesisat sistemi oluşturulabilir. Bu sebeple su tesisatlarında projelendirme ve uygulama aşamaları büyük bir önem taşır. Yaşam alanının ihtiyaçları tesisatın döşenmesinde ki en büyük kıstas olarak öne çıkar. Su saatleri bu devasa sistemin, ne kadar su harcadığınızı belirleyen ve dolayısıyla bedelleme konusunda da öneme sahip bir parçasıdır. Su saati montajı, doğru konuma ve gerekli standartlara göre yapılması gereken bir işlemdir. Bu konuda yetki verilmiş su tesisatçısı, tesisatın ihtiyacı olan ve aynı zamanda belirlenmiş standartlara göre olması gereken türdeki su saatini uygulayabilir. Her tesisat sisteminde kullanılacak olan su saati farklılıklar gösterir. Bu sebeple hangi tesisata ve hangi kullanım amacına göre su saatine ihtiyaç duyuluyorsa, o saatin alınması gerekir.

 

Detaylar: https://www.ustabey.com

 

 

Su Saati alınmadan önce tesisatçı görüşü alın

 

Su saatlerinin belirlenmiş yasal marka ve türleri bulunur. Bu türlerden hangisinin alınabileceği, şebeke dağıtıcısı tarafından kullanıcıya aktarılabilir. Ancak çağımızın ileri teknolojik gelişimleri, yeni nesil akıllı sayaçlar, kullanım amacına göre farklılıklara sahip üretilmiş saatler arasından doğru seçimi yapabilmek önemlidir. Bu kapsamda mutlaka su saati alınmadan su tesisatçısı uzmanlarına başvurmak ve en doğru saatin hangisi olduğu hakkında bilgi almak önemlidir. Bazı saatlerin kullanıcılar için çok çeşitli avantajlara sahip olduğu unutulmamalıdır.

 

Su saati montajı nasıl yapılır?

 

Şebeke dağıtıcısı tarafından verilen izin ve önerilen saatlerin arasından yapılacak tercih sonrasında, şebekenin ilgili bölümünden suyun kesilmesi gerekir. Bunun ardından su saatinin bulunması gereken bölge projede tespit edilerek, saatin takılımı gerçekleştirilir. Saat değişimlerinde de aynı yolu izlemek gerekir. Su tesisatçısı uzmanlarımız, projeye göre yaptığı uygulama sonrası, yeterlilik ve yetkililik ispatı olara gerekli evrakları kullanıcılara sunarlar. Tesisatta var olan hata, yanlışlık ya da yanlış uygulama gibi sorunlar varsa, bu montaj aşamasında kullanıcı bilgilendirilir ve çözümü amacıyla da yönlendirilir.

 

Kaynak: https://www.ustabey.com

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —