Tarih: 06.03.2012 09:59

Su kanalları tarlalara can verecek

Facebook Twitter Linked-in

Köylerdeki tarımı canlandırmak ve ürün kalitesi ile çeşidini artırmak amacıyla projeler uygulayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sulama kanallarıyla tarlalara su götürüyor. İl genelinde yapılan çalışmalarla köylerde sulama kanalları ağı oluşturuyor. Göletler ve derelerden alınarak kanallar vasıtasıyla köylere dağıtılan sular, kurak günlerde ürüne can verecek.   

 

 

30 KİLOMETRE KANAL

 

 

Toprak biriktirmesi sonucu dolan kanalları yenileyerek kullanıma hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, kilometrelerce uzanan kanallar oluşturuyor.  Geredeli, Tahtalı, Himmetli, Çıraklı, Cumaköy, Çavuşlu, Karagöllü, Kaşıkçı köylerinde 30 kilometre kanal yenilemesi yapan Büyükşehir Belediyesi, Tahtalı Göleti’nden alınacak suyu bu kanal vasıtasıyla 8 köye dağıtacak.

 

 

25 KÖY FAYDALANACAK

 

 

Sevindikli, Tahtalı, Sipahiler, Denizli, Toromanlar, Çağırgan ve Ütük göletlerinden 25 köyün sulama ihtiyacı karşılanacak. Ovacık ve Naipköy’de bölgelerden akan dereler kanallara yönlendirilerek sulama yapılacak. Bir kısmı tamamlanan sulama kanallarının bir kısmı da yapım aşamasında.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —