Tarih: 24.03.2012 09:39

Su altında fotoğraf sergisi!

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin körfezin temizlenmesi ve canlı yaşamının yeniden çoğalması için yaptığı çalışmalar meyvesini verdi. Denizdeki canlı yaşamını tehdit eden atıklar arıtma tesisleriyle kontrol altına alınarak körfezdeki canlı türlerinin çoğalması sağlandı. Yapılan dalışlar sonucu körfezde 30’un üstünde balık türü tespit edilirken çekilen su altı fotoğraflarıyla sergi açıldı.

 

 

SU ALTI FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

 

 

Dolphin Yunus Emre Kültür Merkezinde açılan su altı sergisine AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Zeki Aygün, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ve vatandaşlar katıldı. Milletvekili İlyas Şeker yaptığı konuşmada sergideki fotoğrafların körfezin kirli olduğu yönündeki iddiaları çürüttüğünü, herkesin su altı sergisini gezmesi gerektiğini söyledi. Milletvekili Zeki Aygün de körfezin giderek temizlendiğini ve o eski güzel günlerine doğru hızla ilerlediğini ifade etti.

 

 

30’UN ÜSTÜNDE BALIK ÇEŞİDİ

 

 

Su altı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren İSU Genel Müdürü İlhan Bayram Ekim-Kasım 2011’de Gölcük, Karamürsel, Başiskele ve Derince’de 18 farklı noktada 100’ün üstünde dalış yapıldığını dile getirdi. Genel Müdür Bayram, “Yapılan dalışlarda 30 ile 42 metrelerdeki su altı yaşamı incelendi. Su altı fotoğrafları çekildi. Körfezde 30’un üstünde balık çeşidine rastlandı,100’ün üstünde canlı çeşitliliği görüldü” şeklinde konuştu.  

 

 

KÖRFEZİN CAZİBESİ ARTIYOR

 

Kocaeli Üniversitesi Gazanfer Bilge Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hamdi Aydın, körfezde elde edilen sonuçları mükemmel olarak nitelendirdi. Aydın, “Körfez giderek çok daha yaşanılabilir bir hal almaya başladı. Arıtma tesislerinin yapılmasından sonra balık türlerinde ve sayılarında artış oldu” dedi. Öte yandan Türkiye’nin her yerinden su altı fotoğrafçılarının körfezi görüntülemeye geldiği belirtildi. Körfezin deniz atları National Geographic’e konu oldu. Uzmanlar körfezin 1950 yıllardaki haline geri döndüğünü ifade ederek, körfezin konumu itibariyle su altı turizm merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu kaydettiler.

 

 

ÇEŞİT ÇEŞİT BALIK

 

 

Temizliğin göstergesi olarak kırlangıçlar, gelincikler, tekirler, kalamarlar, denizatları, denizyıldızları, yengeç ve kabuklu canlılar bir bir görülmeye ve her geçen gün çoğalmaya devam ediyor. Balık akımları ile birlikte her gün yunuslar temizlenen körfez sularında boy gösteriyor. Sahiller, artan balık çeşitleri ile birlikte olta balıkçılarının akınına uğruyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —