Tarih: 20.03.2013 14:39

“STK’lar Gebze için bir değerdir”

Facebook Twitter Linked-in

Demir, STK’ların önemine değindiği açıklamalarında bölgemizde mevcut STK yapılanmalarını değerlendirerek  “Ülkemizin en büyük sanayi ilçesi olan ve Türkiye’mizin her bölgesinden göç alan ilçemizde sivil toplum kuruluşlarımızın çok önemli bir hale gelmiştir.

 

Gelişmiş ülkelerde sivil toplum kuruluşlarına her zaman değinilmekte ve hatta sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi sağlanmaktadır. Özellikle Gebze’de sivil toplum kuruluşları bir şanstır. Çünkü sivil toplum örgütleri Gebze’de yoğun bir şekilde kurulmuştur. Amaç kurulmuş ve kurulacak olan sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesidir. Birçok dernek vatandaşların ihtiyaçlarına elinden geldiği kadar yardımcı olmaktadır. İsim zikretmeye gerek olmadığı kanısındayım. Çünkü Gebze’de yaşayan vatandaşlar bunların birçoğunu biliyor ve ya duyuyor. Özellikle büyük bir metropol ilçe olan Gebze’mizde sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi ilçemiz için önemli rol oynamaktadır.” dedi.

 

Sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi için değişik projeler üretmenin ve bu projeleri hayata geçirmenin önemine değinen Giresunlular Federasyonu eski başkanı Mustafa Demir açıklamasında; “ Netice olarak Gebze’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının gelişmiş ülkeler düzeyine getirilmesi bir zorunluluk ve sorumluluk olacaktır. İlçemizde bunun avantajlarını ve semeresini ilerleyen yıllarda göreceğiz. Çünkü diyalog ve işbirliği dayanışmadır, kalkınmadır, sevgidir, barıştır, hoşgörüdür, kardeşliktir. Günümüzde sermayelerin birleştirilmesi ülke ekonomisine güç katacağı önemle vurgulanmalıdır.Birleşme ve tanışma diyalogdan geçecektir. Sivil toplum kuruluşlarının rolü apaçık ortaya çıkacaktır.” Dedi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —