Tarih: 27.09.2014 15:53

Stadyumu’nun temeli atıldı!

Facebook Twitter Linked-in

Adı Kocaelispor ile özdeşlemiş İzmit İsmet Paşa Stadyumu’nun yıkılmak üzere Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devrinin ardında inşasına başlanan Alikahya Mevkii’ndeki Kocaeli Stadyumu’nun temel atma töreni Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışa Bakan’ın Kılıç’ın yanı sıra Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, Milletvekili Sibel Gönül, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Vali Ercan Topaca, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TOKİ Başkan Yardımcısı Özçelik, AKP’li bazı İlçe Başkanları ve belediye başkanları katıldı.

 

Protokol üyelerinin katılımıyla resmi temel atma töreni gerçekleştirilen Kocaeli Stadyumu’nun yaklaşık 2 yıl sonra bitirilerek en geç 2016-2017 sezonunda müsabakalara hazır hale getirileceği tahmin ediliyor. Şehir merkezine uzaklığı nedeniyle zaman zaman eleştirilen proje sonunda inşa edilecek stadın kapasitesi 33 bin kişi olacak. TOKİ’nin Albayrak İnşaat’a yaptırdığı stadyumun zemin katında iş yerleri ve restoranlar kurulacak. Projede dikkat çeken bir diğer detay ise stadyumun içine 10 adet mescit yapılacak.

 

Törende son sözü alan Bakan Kılıç, Kocaeli’nin sanayinin lokomatif kenti olduğunu söyleyerek “Kocaeli AK Parti iktidarları döneminde çok farklı bir yer haline geldi. Kocaeli’ye bu tip yatırımlar yakışmaktadır. Bazılarının hayallerini ulaşamadığı yerlere bizim icraatlarımız ulaşıyor. AK Parti iktidarlarında bu kadar stadyum yapılması bazılarını şaşırtabilir” ifadelerini kullandı. Bakan Kılıç’ın konuşmasını sonlandırmasının ardından, stadyum için açılış butonuna basılarak temel atması gerçekleştirildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —