Stadyum yılsonu tamamlanıyor

Stadyum yılsonu tamamlanıyor

Kocaeli’de inşaatı devam eden ve tamamlandığında kentin sembolü olan pişmaniyeye benzeyecek 33 bin kişilik yeni ligin ikinci yarısında bir dönem büyük başarılar kazanan Kocaelispor’a ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

PİŞMANİYE ŞEKLİNİ ALACAK

Tamamlandığında mimari açıdan İzmit'in simgesi olan pişmaniyeye benzeyecek olan 33 bin kişilik yeni Kocaeli Stadyumu’nda çalışmalarda son aşama gelindi. İnşasına 2014 yılında başlanılan, çatısı tamamlandıktan sonra loca inşaları büyük oranda biten stadyumda çim zemin ve koltuk montaj işlemleri de kısa süre içerisinde başlayacak. Ligin ikinci yarısı ortalarında tamamlanması planlanan stadyum, bir dönem büyük başarılar kazanan ve geçen yıl amatör ligden 3. Lig'e yükselen Kocaelispor’a ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

ÇİM ZEMİN VE KOLTUK MONTAJ İŞLEMLERİ BAŞLAYACAK

Stadyumda büyük oranda tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, “33 bin kişilik yeni Kocaeli Stadyumu artık sona doğru yaklaştı. Geldiğimiz noktada çatısı tamamen kapanmış, yan cephe kaplamaları devam etmekte olan stadyumumuzun aynı zamanda da çim zemini ile ilgili çalışmalar başlamıştır. Dolgu işlemi tamamlanan zeminde drenaj çalışmaları yapıldıktan sonra da çim serim işlemi gerçekleştirilecektir. Önümüzdeki hafta itibariyle de koltuklar belirlenmiş, bu koltukların dizaynı ve rengi konusunda Sayın valimizin görüşlerini aldıktan sonra da bunun da kararını vereceğiz” dedi.

YILSONUNDA YENİ STADYUM GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Stadyumun kapalı alanları içerisinde tüm ince detay işlerinin tamamlandığını ifade eden Çintimar, “Öyle zannediyorum ki 1-2 hafta içerisinde test aşamasına gelecektir. Localarından lavabolarına, lokantasından farklı mekanlarına kadar her türlü alanın tüm işlemleri tamamlanmıştır. Bununla birlikte paralel olarak da dış çevreyle ilgili düzenlemeler de başlamıştır. Yan taraftaki otoparkın şu anda betonları atılıyor. Önümüzdeki günlerde bunlar da ortaya çıkacaktır. Öyle zannediyorum ki bu işler yıl sonuna kadar toparlanacak stadyumumuz da yıl sonu daha net bir şekilde görülecektir. İnşallah gayret ediyoruz ki bu sezon birkaç maçı burada oynayalım” diye konuştu.

İSTANBUL TAKIMLARI VE MİLLİ TAKIMA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Stadyumun en büyük özelliğinin Kocaeli’nin yanında bölge illere de hizmet edeceğini olduğunu söyleyen Çintimar, “İstanbul’a çok yakın olmamız nedeniyle İstanbul’da oynanamayan bir takım maçların ve milli müsabakaların da burada oynanması olasıdır. Bu anlamda da stadyumun kentimize çok büyük bir değer katacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.



Uyuşturucu ticaretinden 11 yıl ceza yedi, ayakları olmayan hükümlü tekerlekli sandalyeyle cezaevine götürüldü

Sakarya’da 3 ayrı uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Tayvan’daki sis bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti

Taşköprü Belediyesi, 2 milyon liralık hibe desteğiyle yaşlılara evde bakım desteği sağlayacak

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu

Şehzadeler’in yeni başkanı Hakan Şimşek oldu

Domuz avı sırasında komşusunu öldüren sanığa 3 yıl 4 hapis cezası

Çatıdan düşen genç hayatını kaybetti

Çorlu’da otomobille motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 1 yaralı

Başkan Er: "Malatya eskisinden güzel yaşanabilir ve güçlü bir şehir olacak"

Cezayirli Hasan Paşa Köşkü’nü gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar devam ediyor

Kızını boğarak öldürüp intihar süsü veren annenin ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi’nin 30 kuruluş yıldönümü etkinliği

Konya’da üç araçlı zincirleme kaza: 1 yaralı

Erzurum’da kaçak sigara operasyonu

Sakarya’da feci kaza: Otomobilin çarptığı bir kişi hayatını kaybetti

Uyuşturucu soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkartılan Şeyma Subaşı: "Ülkeme döneceğim"

HAK-İŞ Başkanı Arslan: "HAK-İŞ olarak ülkemize ait hangi sorun varsa orada olmak zorundayız"

Kastamonu Üniversitesi’nde "Sağlık Turizmi ve Kapsayıcı Sağlık Yaklaşımları" masaya yatırıldı

İnsansız hava aracını bomba sandı, 3 günlük korku ihbarla son buldu

BARÜ ile Yozgat Bozok Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Samsun’da 4 yılda 41 bin 913 kişi hayatını kaybetti

Valilikten evcil hayvan uyarısı

Aydın’da minarelerden yarım asır boyunca sesi yankılanan Hafız Güngör hayatını kaybetti

Yeni aldığı otomobilinden alevler yükseldi, yangını söndürdü

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi

Lykos’un Antik Yüzleri sergisi beğeni topladı

Çıldır İlkokulunda Yerli Malı ve Aile Haftası etkinliği

Alkoliklerin mesken tuttuğu baraka alev alev yandı

Cezaevinden izinli çıkıp karısını işkence yaparak öldüren kocaya müebbet hapis cezası

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.