Tarih: 28.03.2013 14:40

“Sporun alt yapısını hazırlıyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze’deki Metin Oktay Spor Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Büyükşehir tarafından Türk futbolunun ‘’Taçsız Kralı’’nın adına yakışır şekilde modernize edilen tesisi dolaşan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Spora ve sporcuya verdiğimiz önemi gösteren en güzel eserlerimiz kent genelinde hayata geçirdiğimiz tesislerdir. Kocaeli’nde sporun alt yapısını hazırlıyoruz’’ dedi.

 

Taçsız kralın adına yakıştı

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze’de bulunan ve adını Türk futbol tarihinin “Taçsız Kralı” Metin Oktay’dan alan tesisi tümüyle yenileme çalışması başlatmıştı. Tesis, adına yakışan modern görünümüyle geleceğin Metin Oktay’larının yetişmesine önemli katkı sunacak. Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü aracılığıyla yürüttüğü çalışmaları çerçevesinde Güzeller Mahallesi Şehit Mücahit Okur Caddesi üzerinde bulunan Metin Oktay Spor Tesisi’ni adeta yeni baştan inşa etti.

 

Sentetik çim döşendi

 

Başlatılan çalışmalarla daha önce bozuk olan 8 bin 500 metrekarelik alan birinci sınıf kalite içeren sentetik çimle döşendi. Yapılan çalışma sayesinde saha Spor Toto Süper Lig maçlarında dahi kullanabilir bir hal aldı. Büyükşehir Belediyesi Gebze Metin Oktay Spor Tesisi’ndeki çalışmalar çerçevesinde ayrıca sahayı çevreleyen korkuluklar yenilendi. Çalışma kapsamında 750 kişi kapasiteli tribünün koltukları değiştirildi. Tesiste yer alan iki adet yedek kulübesi ile saha gözlem kulübeleri onarıldı.

 

Soyunma odalarına doğalgaz

 

Daha önce sanayi tüpüyle ısıtılan soyunma, idari, hakem ve malzeme odalarına doğal gaz sistemi getirildi. Gebze Metin Oktay Spor Tesisi, Gebze’de bulunan amatör spor kulüpleri tarafından büyük önem taşıyor. Kulüpler maç ve antrenmanlarını bu tesiste gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra çok sayıda vatandaş özellikle sabah yürüyüşlerini saha kenarındaki 350 metrelik parkurda yapıyor.

 

Başkan inceleme yaptı

 

Tesislerde inceleme yapan ve sporcularla bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu’na Büyükşehir Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen ile Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(KASKF) Başkanı Murat Aydın eşlik etti. Başkan Karaosmanoğlu, tesiste yapılan yenileme çalışmaları hakkında detaylı bilgi alırken, KASKF Başkanı Aydın spora olan hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Başkan Karaosmanoğlu, bu gibi tesislerin Kocaeli’nde sporun alt yapısını oluşturacağını dile getirdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —