Tarih: 21.04.2016 15:27

Sporcular artık takip edilecek

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetim tarafından projelendirilen Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi profesyonel spor hayatının önemli kilometre taşlarından biri olacak. Sporcu performansının laboratuvar ortamında değerlendirileceği merkez, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Vinsan Tesisleri içinde faaliyet gösterecek. 

TESTLERLE SPORCU PERFORMANSI RAPOR EDİLECEK
Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nde antropometrik (vücut ölçümleri) testlerinin yanı sıra sporcuların, sürat, çabukluk, esneklik, reaksiyon, kas kuvveti, denge ve dayanıklılığını ölçen testler gerçekleştirilecek. Bu sayede, sporcunun performans düzeyi raporlandırılarak, kişisel gelişimi desteklenmiş olacak. Merkezden Türkiye’deki tüm kulüp ve federasyonlar yararlanabilecek. 

sporcular-2.jpg

YEREL YÖNETİMLER BAZINDA BİR İLK
Türkiye’de yerel yönetimler bazında bir ilk olma özelliği taşıyan merkezdeki demo çalışmaları ise sürüyor. Demo çalışmalarına Spor Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Ücretsiz Spor Okulları öğrencileri katıldı. Merkezde bulunan uzman antrenörler öğrencilerin yağ, çevre-çap ve uzunluk ölçümlerini yaptıkları testlerle belirledi. 

SÜRAT, ÇABUKLUK, DENGE, DAYANIKLILIK TESTLERİ
Bunun yanı sıra öğrencilerin sürat, çabukluk, esneklik, reaksiyon, kas kuvveti, denge ve dayanıklılıkları motorik testler ile ölçüldü. Ayrıca dikey sıçrama, durarak uzun atlama ve durarak 3 adım atlama ölçümleri de patlayıcı güç testleri çerçevesinde yapıldı. 

BECERİ VE KOORDİNASYON PARKURU
Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nin ayrıca bina dışında da bir de Beceri ve Koordinasyon Parkuru bulunuyor. Yaklaşık 2 bin metrekarelik parkurda, denge, koşu, itme, çekme, denge gibi sporcunun geliştirmesi gerekli olan antrenmanlar ile ölçümleri yapılabilecek. Bunun yanı sıra parkur içinde 40 metrelik tartan zemin koşu kulvarı bulunuyor. Parkurda denge gelişimi için kullanılacak malzemeler kanserojen madde içermiyor. Doğal ahşaptan yapılan alan, çocukların doğal ortamda spor aktiviteleri ve testlerini yapmalarına olanak sağlıyor.

sporcular-3.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —