Tarih: 29.05.2013 13:32

SP’den IMF gerçeği açıklaması!

Facebook Twitter Linked-in

SP Gebze İlçe Başkanı Nurettin Çelik, “Sayın Civelek’e bizde şunu soruyoruz. Okuma yazma biliyor musun? Bilgisayar kullanmasını biliyor musun? İnterneti kullanabiliyor musun? Eğer bunları yapabiliyorsan Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığının internet sitelerine gir ve azıcık bilgi sahibi ol. Yok eğer bunları yapabilecek bilgin yok ise mutlaka danışmanların vardır onlar bunları halletsin ve seni bilgilendirsin ki bu kadar cahil olma” dedi.

 

IMF’nin modern deyimle bir çeşit global bir komisyoncu olduğunu ifade eden Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Nurettin Çelik, bitirilen borcun sanki hiç ülkenin dış borcu kalmamış gibi lanse edilerek halkın kandırıldığını söyledi. İktidarın kelime oyunları ile halkı kandırdığını söyleyen Başkan Çelik, “IMF buz dağının görünen yüzüdür. Kellime oyunları yaparak halka sanki dış borcun tamamen bittiğini anlatıyorlar. Ama halkımız artık masal dinlemiyor. Halkımız Maliye Bakanlığının ve Hazine Müsteşarlığının internet sitelerine girip gerçekleri öğreniyor.” dedi.

 

Hükümetin ve onun yardakçılarının yaptıkları ile IMF’ye olan borcun bitmesiyle sanki ülkenin hiç dış borcunun kalmadığı ülke ekonomisinin düzlüğe çıktığı halkın bolluk ve bereket içerisinde yaşamaya başladığının lanse edilmeye çalışıldığını sözlerine ekleyen Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Nurettin Çelik, internet çağında yaşadığımız zamanda birazcık bilgisayar kullanmasını bilen insanların Maliye Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığının sitelerine girip IMF’ye büyük bir matahmış gibi anlatılan borç ile ülkenin dış borcunun ne kadar olduğu öğrenilebilir olduğunu söyledi.

 

“Bu tablo ülkenin bittiğinin resmidir”

 

2012 Kurumlar vergisi rekortmenleri listesine bankaların damgasını vurduğunu ifade eden Başkan Çelik, listesinin ilk 10’unda 8 banka yer aldığını söyleyerek, “Bu tablonun açıklaması ülkede üretimin bittiği ve tüketimin başladığıdır. Tablo aynen böyledir. 2012 yılında kurumlar vergisi şampiyonu Garanti Bankası olurken, kurumlar vergisi rekortmenleri listesinde ilk sırada yer alan Türkiye Garanti Bankası A.Ş. 2012 yılı vergilendirme döneminde 1 milyar 180.7 milyon TL kurumlar vergisi ödedi. Garanti Bankası’nı 1 milyar 151.2 milyon TL kurumlar vergisi tahakkuku ile Türkiye İş Bankası, 1 milyar 113 milyon TL kurumlar vergisi tahakkuku ile Akbank izledi. 2012 yılının kurumlar vergisi rekortmeni Merkez Bankası ise 743.4 milyon TL vergi tahakkuku ile 7. sırada yer alabildi. Bu bilgilere herkes Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığının sitelerinden ulaşabilir.” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —