Tarih: 29.03.2018 10:06

Sosyal medyada dikkat çeken çoban konuştu

Facebook Twitter Linked-in

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde yaşayan sürü çobanı İzzet Hurma, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaştığı videosuyla dikkatleri üzerine çekti. Hurma'nın ucuz et için paylaştığı önerilerini dinleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da kayıtsız kalmadığını yaptığı açıklamada dile getirdi.
Çemişgezek ilçesinde babasına ait koyun sürüsünü otlatan 35 yaşındaki İzzet Hurma, kendisine ulaşan İHA ekibine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın kendi çektiği videodaki eleştiri ve önerilerine kayıtsız kalmadığını görünce mutlu olduğunu söyledi.

Hayatını, babasının hayvanlarını otlatmakla sürdürdüğünü ifade eden Çoban İzzet Hurma, “Ben Çemişgezek ilçesi Payamdüzü köyünde yaşıyorum. Hayvan yetiştiriciliği ile uğraşıyoruz. Babamın hayvanlarını otlatıyorum. Görevim Çobanlık. İlkokul Mezunuyum. Evli ve iki erkek çocuk babasıyım. Kazancım çobanlıktan geliyor"dedi.
Koyun otlattığı zamanlarda sürekli ülke gündemini takip ettiğini dile getiren Hurma, “Ben sürekli gündemi takip eden bir insanım. Telefonuma aylık internet yüklüyorum. Sosyal medya sitelerinden ziyade internetimin komplesini haber sitelerine bakmakla harcıyorum. Haber okumak, kitap okumak çok güzel bir şey. Herkese tavsiye ederim. Yaptığımız iş dolayısıyla etin inişi çıkışı sürekli bunları takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"Çözüm önerilerimizi bakanımıza duyurmaktı, duyurdum"

Çözüm önerilerimi bakanımıza nasıl ulaştırabilirim diye çok düşündüğünü ifade eden Hurma, “Sesimi Bakanımıza nasıl ulaştırabilirim diye çok düşündüm. Arkadaşlarıma sordum ve bir video çekmeye karar verdim. Sağolsun bakanımız sesimi duymuş ve dikkate almış. Bakanımızın sözlerimi dikkate alması beni çok heyecanlandırdı. Çok mutlu oldum. Ben kameralara alışkın birisi değilim. Kamera gördüğüm zamanlarda bile heyecanlanan birisiyken, bu bize de nasip oldu. Sesimizi de bakanımız duydu. İnşallah sesimizi herkes duyar. Çok güzel bir duygu yaşadım. Bakanımızdan Allah razı olsun diyorum. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —