Tarih: 11.02.2013 10:14

Sökülen bitkiler geri dönüşümle tekrar kullanılıyor

Facebook Twitter Linked-in

120 bin metrekare alanı kapsayan Büyükşehir Fidanlık Merkezi’nde yürütülen bu çalışmalarda geri dönüşümlü bitkiler de kullanılıyor.

 

MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLER OLUŞTURULUYOR

Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’nin bir sanayi kenti olmasının yanında yaşam kalitesini yükseltici doğal ortamlar oluşturmak için kavşaklar, otoban kenarları gibi birçok noktada yeşillendirme çalışmaları yürütüyor. Muhteşem görüntüler ortaya çıkan bu yeşil alanlarda geri dönüşümlü çeşit çeşit ağaç ve bitkiler de kullanılıyor. Bu amaçla çeşitli nedenlerle sökülmek zorunda kalan bitkiler tekrar kullanıma hazır hale getiriliyor.

 

ADETA HASTAYA BAKIM

Yol yapımı, kentsel dönüşüm gibi sebeplerle çeşitli bölgelerden sökülen bitkiler Fidanlık Merkezi’ne getiriliyor. Koruma altına alınan bitkiler kışın soğuktan etkilenmemesi için özel beze sarılıyor. Yaz döneminde ise sıcaktan uzak bölgelerde müşahadeye alınıyor. Köklerin hava almasını engelleyen koruma çalışmalarında bitkinin kendini toparlaması için budaması gerçekleştiriliyor. Böylece su dolaşımının bitkiyi toparlamasını daha çabuk hayata geçirmesi sağlanıyor. Kök temizliği de yapılan bitkiler özel karışımlı toprak ile saksıya alınıyor.

 

ÇOK ÇEŞİTLİ BİTKİLER

Her türlü bakımı yapılan bu bitkiler saksı kök sarana kadar bekletiliyor. Bu süre en az 6 aya kadar uzayabiliyor. Dikime hazır hale gelen bitkiler ihtiyacı olan bölgelere yeşillendirme çalışmaları için veriliyor. Bu bitkiler arasında Akasya, Leylandi, Çınar, Zakkum, Gül, Ateş Dikeni gibi çeşit çeşit geri dönüşüm bitkileri yer alıyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —