Tarih: 13.12.2013 14:43

Sokak hayvanları soğukta aç kalmayacak

Facebook Twitter Linked-in

Özellikle soğuk havalarda yiyecek bulma sorunu yaşan sokak hayvanları 12 ilçede bulunan otomatik yem istasyonları ile aç kalmıyor.

 

12 İlçede bulunuyor 

 

Soğuk havaların etkisini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde sokak hayvanları aç kalma sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının bu ihtiyacını 12 ilçede kurduğu otomatik mama istasyonları ile karşılıyor. Yem Pati adı verilen mama makineleri hayvanların zahmetsizce Yem Pati’lerden aldığı kuru mamalar ile hayatta kalmalarını sağlıyor.

 

Otomatik mama istasyonları

 

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Yem Patiler hayvanların sıklıkla yaşadığı yerlerde bulunuyor. Özel olarak tasarlanan bu makineler ile yem ve su ihtiyaçları karşılanan hayvanların ayrıca vatandaşları rahatsız etmeden refah içinde yaşamlarını sürdürmeleri sağlanıyor.  

 

Güneş panelleri bulunuyor

 

Daha önce bir örneği bulunmayan Yem Pati makineleri ağırlık ve ışık sensörleri sayesinde hayvanların sürekli olarak mama ve su ile buluşmalarını sağlıyor. Oluşturulan ekipler yem patilerdeki mamaların bitip bitmediğini kontrol ederek sürekli yeniliyor. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —