Tarih: 02.01.2016 11:24

Soğukta kimse aç ve açıkta kalmasın

Facebook Twitter Linked-in

 Yolların açık kalması için gece gündüz çalışmaları sürdüren Büyükşehir, sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşların mağdur olmaması için de sürekli devriye atıyor.

SÜREKLİ DEVRİYE ATILIYOR
Kocaeli’de soğuk hava ve kar yağışı kimsesiz ve evsiz vatandaşlar için büyük risk oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için kent genelinde sürekli devriye atıyor. Ekipler, köprü atları, bankamatik köşeleri, hastane acilleri gibi noktaları yaya ve araçlı ekiplerle dolaşıyor. 

ARANABİLECEK NUMARALAR
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, sokakta kalmak zorunda kalan vatandaşları tespit edince, Büyükşehir Belediyesi Barınma Merkezi ve diğer kurumlara ulaştırıyor. Vatandaşlara da çağrıda bulunan ekipler, dışarıda gördükleri mağdur vatandaşlar için Büyükşehir Çözüm Masası’nın 441 11 41 veya 153 Zabıta numarasını aramalarını istedi.

GÖRME ENGELLİ VATANDAŞA YARDIM
Kısmi görme engeli Recep Açıkgöz adlı 1961 doğumlu vatandaşımız da Yeni Turan Mahallesi’nde kiralık  bir evde yaşamaktaydı. Kaldığı evde baca tıkalı olduğundan ve diğer ısınma imkanlarına erişemediğinden soğukta kalan Recep Açıkgöz’ün imdadına Büyükşehir Zabıtası yetişti. Zabıta görme engelli vatandaşı evinden alarak, Barınma Merkezi’ne ulaştırdı. Barınma Merkezi’nde kendisiyle yakından ilgilenildi ve kabulü yapıldı. Recep Açıkgöz, soğuk havaların düzelmesine kadar merkezde kalacak.

sokak-2.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —