Tarih: 20.07.2019 13:26

Soğuk Lipoliz ile Ameliyatsız Bölgesel İncelme

Facebook Twitter Linked-in

Spor ya da diyet ile kaybolmayan bu bölgesel yağlar, bazı yöntemlerle giderilebilir. Özellikle basen ve bel bölgesindeki yağlanmalar hem çok rahatsız edici bir görünüm verir hem de spor ve diyetle gitmesi son derece zordur. Liposuction gibi cerrahi müdahaleler kesin sonuç verse de ağrılı, acılı ve uzun bir süreç olduğundan genellikle tercih edilmez. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık ağrı ve acı olmadan, cerrahi müdahaleye gerek duyulmadan bölgesel incelme mümkün hale gelmiştir.
 
Peki ameliyatsız bölgesel incelme nasıl olur?
Vücudun belli bölgelerinde oluşan yağlanmaları Soğuk Lipoliz yöntemiyle tek seansta yok etmek mümkündür. Ağrı, acı, ilaç ya da cerrahi müdahale içermeyen bu işlem ile gözle görülür bir şekilde incelebilirsiniz. Bel, basen, kalça, kol ve sırt gibi yağlanmanın yoğun olduğu bölgelere uygulanarak 5-13 cm kadar incelme sağlanabilir.
 
Soğuk Lipoliz nasıl uygulanır?
Soğuk Lipoliz, FDA onaylı bir yağ dondurma uygulamasıdır. Cerrahi olmayan bu uygulama ile cildin altında bulunan yağ hücreleri -8 dereceye kadar soğutulur ve böylece bu bölgelerdeki yağlar kalıcı olarak yok olur. Dondurulan yağ hücreleri, vücudunuz tarafından kısa zamanda ortadan kaldırılır. Bu da uygulamanın 3. gününden itibaren incelmenin başlamasını sağlar. Soğuk lipoliz tedavisinin en iyi yanı ise tek seansta kesin çözüm alınmasıdır.
 
Soğuk Lipoliz uygulamasını kimler yaptırabilir?
Bu uygulama, zayıflamak için değil incelme için tercih edilir. Yağ hücrelerinin dondurulması sonrası yaşanan incelme tartıya çok fazla yansımaz. Bu açıdan fazla kilolu ya da obezite hastalığı olanlar bu işlem için uygun değildir. Diyet ve spor yapılmasına rağmen eritilemeyen bölgesel yağlara sahip olanlar bu uygulama ile istediği vücuda sahip olabilir.
 
Soğuk Lipoliz uygulamasının etkisi ne zaman görülür?
Soğuk lipoliz uygulaması, yapıldığı anda bir anda incelmenin görüldüğü bir uygulama değildir. Yağ hücreleri dondurulduktan sonra sonuçlarının görülmesi 15-20 gün gibi bir süre alır. İşlem sonrasında uygulama yapılan bölgelerde kızarıklık, karıncalanma ya da kaşınma hissiyatı oluşabilir. Ancak bu kısa sürede yok olur. En iyi sonucu 1 ay içinde almaya başlarsınız. Tek seans ile %60 oranında bir incelme sağlanır. Uygulamadan 1-2 ay sonra gözle görülür bir şekilde incelme ve sıkılaşma ortaya çıkar.
 
Kaynak: https://www.drsaliha.com/soguk-lipoliz
soguk-lipoliz.jpgnisantasi-soguk-lipoliz.jpg



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —