Tarih: 06.04.2021 18:02

Soğuk Kahve Tarifi, Soğuk Kahve Yapımı

Facebook Twitter Linked-in

 

Keyifli kaçamakların ilk tercihi olan bu kahveler lezzetinin yanı sıra görüntüsüyle de kendine hayran bırakır. Hazırlaması pratik ve kolay olan, en çok ilgi gören, evde kolayca yapılabilecek soğuk kahve tarifleri şunlardır:

 

- Klasik Soğuk Kahve

Hem sert hem de soğuk olmasıyla yoğun ilgi gören klasik soğuk kahve yapımı için bir ya da iki fincan filtre kahve hazırlanarak buz kalıplarına doldurulur ve buz küpleri elde edilir. Daha sonra bu küpler bardağa koyulur ve üzerine taze filtre kahve demlenerek birbiriyle karışması sağlanır. Kahve biraz daha yumuşak içimli olsun isteniyorsa kahvenin su oranı arttırılabilir.

 

- Karamelli Frappucino

En çok tercih edilen soğuk içecekler arasında yer alan karamelli frappucino hazırlamak için ilk olarak bardağın zeminine yaklaşık bir yemek kaşığı karamel sürülür. Ardından içerisine çeyrek su bardağı soğuk filtre kahve, yarım su bardağı süt, sekiz dokuz tane buz parçası ve bir yemek kaşığı şeker koyulur. Daha sonra tüm malzemeler birbiriyle karıştırılır ve süsleme aşamasına geçilir. Bu kısımda isteğe bağlı olarak karamel ya da krem şanti kullanılabilir.

 

- Soğuk Latte

Yazın soğuk kışın ise sıcak haliyle vazgeçilmezler arasında yer alan latte farklı aromalarla hazırlanır. Özellikle fındıklı ve bademli latte biraz daha tatlı olmasıyla sıklıkla tercih edilir. Bunun için fındık va bademler bir kabın içerisine koyulur ve üzerini geçecek şekilde su ilave edilerek yaklaşık on iki saat boyunca bekletilir. Daha sonra iyice yumuşayınca karıştırıcı ile çırpılarak kıvam kazandırılır ve sade olarak hazırlanan kahvenin içine eklenir.

 

- Dalgano Kahvesi

Özellikle sosyal medyada son dönemlerde popüler hale gelen dalgano kahve Kore’den tüm dünyaya yayılmıştır. Kahveyi hazırlamak için granül kahve, toz şeker, sıcak su ve soğuk süt kullanılır. Soğuk kahve yapımı için ilk olarak şeker, kahve ve su bir kabın içerisinde yaklaşık 15 dakika çırpılır. Süre dolduğunda kahve krema gibi bir kıvama sahip olacaktır. Bu karışım bardaklara bölüştürülür ve buz küpleri ile süt koyularak servis edilir. Kullanılan malzemelerin miktarı kaç fincan kahve isteniyorsa ona göre belirlenir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —