Tarih: 30.03.2021 20:21

Sofistike Bir Dövme Sanatçısı; Ali Şener

Facebook Twitter Linked-in

 

Ali Şener’i, kurucusu olduğu Ataşehir Tattoo Art stüdyosunda tasarladığı muhteşem dövmeleri yaptıran, birbirinden ünlü müşterileri sayesinde neredeyse herkes tanıyor artık. Ancak kendisinin görülenin aksine oldukça rafine fakat aynı zamanda devingen bir sanat anlayışı olduğunu pek kimse bilmiyor.

Ali Şener Kimdir?

Ali Şener, Konya iline bağlı Ereğli ilçesinde 01.01.1989 tarihinde dünyaya geldi. 2003 yılında, yaklaşık 14 yaşında iken, Alanya’da bir dövme ve piercing stüdyosunda çalışmaya başlayarak dövme ve piercing sektörüne adım attı.

Ali Şener, takvimler 2006 yılını gösterdiğinde, yurtdışına çıkma kararı aldı. İsveç’in başkenti Stockholm’e taşındı. Yurtdışına çıkış kararını almasındaki asıl tetikleyicinin, kabuğunun kendisine dar gelmesi olduğu açıktır. Nitekim alanı ne olursa olsun bir sanatçının önceliği kendisinin ve sanatının gelişimi olmalıdır. Sanatçı her daim çevresi ile etkileşim halinde olmalı ve gözlem yapabilmelidir. Kendi kabuğuna çekilmek ve çevresi ile olan etkileşimini koparmak bir sanatçı için, yok olmanın eşiğine gelmek demektir.

Ali Şener, Stockholm'e taşınınca, kafası çalışan her başarılı girişimcinin yapacağı şekilde, dövme ve piercing sektörü ve piyasası hakkında, yaklaşık bir yıl süresince araştırma ve gözlem yaptı. Araştırmasını ve gözlemlerini tamamlayıp, yeteri kadar veri toplamasının ardından vakit kaybetmeden Moonlight Body Art isminde bir dövme ve piercing stüdyosu açtı.

Moonlight Body Art stüdyosunu beş yıl boyunca başarı ile işletti.

Yurda Dönüş

Ali Şener, 2011 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Bu kararı almasında etkili olan en önemli faktörün vatan hasreti olduğunu söylüyor. İnsanlar neden başarılı, huzurlu ve kazançlı bir hayatı yurtdışında kurmuşken; zorluklarla edindiklerini geride bırakıp vatanlarına dönerler? Bu sorunun zor ancak yalnızca iki kelimeden oluşan bir yanıtı vardır: Gurbet zorlayıcıdır! Bu zorluk üstesinden gelinebilecek bir şey değildir; insanı içten içe yer, bitirir. Direndikçe, insan içinin boşaldığını zanneder.

Ali Şener, Türkiye’ye döndüğünde mesleğini icra etmek için kadim İstanbul şehrini seçti ve burada Ataşehir Tattoo Art isminde bir dövme ve piercing stüdyosu daha açtı. Bu stüdyo şu anda Türkiye’nin sayılı dövme ve piercing stüdyolarından biridir.

Ali Şener, Türkiye’nin yüksek standartlara sahip, kaliteli ve saygın dövme sanatçılarından biridir. Kendisinin bu kadar çok tanınmasının nedeni; daha önce belirttiğimiz gibi, Türkiye’nin oldukça geniş hayran kitlesine sahip, sevilen ünlüleri için tasarladığı göz alıcı dövmeler ve onları vücutlarında taşıyanlardır.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —