Tarih: 18.11.2011 11:16

Sivil Toplum ikinci adresi

Facebook Twitter Linked-in

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Sivil Toplum Merkezi, derneklerin ikinci adresi haline geldi. Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren merkezde Kocaeli’nde faaliyet gösteren dernekler eğitim programlarından, toplantılarına kadar her türlü faaliyetlerini ücretsiz gerçekleştirebiliyor. Sivil Toplum Merkezi haftanın yedi günü derneklere hizmet veriyor.

 

BAŞKANIN TALİMATIYLA KURULDU

Kentin tüm sivil toplum kuruluşlarına hizmet vermek adına kurulan Sivil Toplum Merkezi İzmit Fuar alanı içinde yer alıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun direktifi ile kurulan merkez, derneklerin adeta kurtarıcısı oldu. Buraya kayıt yaptıran dernekler merkezin her türlü olanağından yararlanıyor. Kongre ve eğitim faaliyetlerini merkez içinde yapan sivil toplum kuruluşları böylece yer için ücret ödemiyor.

 

YÜKLERDEN KURTULDULAR

Sivil Toplum kuruluşları yıllarca kendileri için büyük yük olan dernek binasının su, elektrik ve diğer giderleri gibi yüklerinden de kurtulmuş oluyor. Merkeze şuan için 70 sivil toplum kuruluşu kayıt yaptırmış durumda. Ancak Sivil Toplum Merkezi’nin kapısı kayıt yaptırmayan ve merkezden yararlanmak isteyen diğer derneklere de açık. Merkezin üyesi olmak isteyen dernekler buraya gelerek başvuru yapıyor. Başvurusu alınan derneğe merkez içinde yazışmaları ve evraklarını arşivlemeleri için bir de dolap tahsis ediliyor.

 

EĞİTİM SEMİNERLERİ SÜRÜYOR

Sivil Toplum Merkezi geçtiğimiz hafta da Etki Akademi ile Kocaeli Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ağırladı. Dernek burada üyelerine yönelik bir eğitim semineri gerçekleştirdiği. 100 üyenin katıldığı eğitim semineri Sivil Toplum Merkezi’nin konferans salonunda gerçekleştirildi. Kocaeli Endüstri Meslek Lisesi Öğretmeni Özcan Acar tarafından verilen eğitimde dernek üyelerine ağır ve tehlikeli işler kapsamında çalışan personel için temel kaynak ve boruculuk eğitimi hakkında bilgi aktarıldı.

 

BAŞKANA TEŞEKKÜR

Sivil Toplum kuruluşunun kendilerine yönelik verdiği hizmetten memnuniyet duyduğunu anlatan dernek üyeleri ise, böylece yıllardır çektikleri sosyal tesis sıkıntısından kurtulduklarını kaydetti. Dernek üyeleri kendileri için hayata geçirilen Sivil Toplum Kuruluşu için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —