google-site-verification=qgTBD-0KpgDshaA2oyZircLxgm9QstzRm3JjAEtcVr4

  • BIST 100

    15801,42%0,81
  • DOLAR

    43,35% 0,23
  • EURO

    50,95% 0,05
  • GRAM ALTIN

    6885,44% 0,71
  • Ç. ALTIN

    11199,58% 2,34

Sivas Belediyesi ile Baro arasında adli yardım protokolü imzalandı

Sivas Belediyesi ile Baro arasında adli yardım protokolü imzalandı

GÜNDEM 8.01.2026 16:49:09 0
Sivas Belediyesi ile Baro arasında adli yardım protokolü imzalandı
Sivas Belediyesi ile Sivas Barosu arasında adli yardım hizmetlerinin güçlendirilmesine yönelik protokol imzalandı.
Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun ve Sivas Baro Başkanı Av. Fatih Sevim arasında adli yardım destek protokolü imzalandı. Belediye ile Baro arasında imzalanan sözleşme kapsamında adli yardım hizmetlerinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Sivas Belediyesi, vatandaşların adalete erişimini kolaylaştırmak ve özellikle der gelirli kişilere hukuki destek sağlamak amacıyla Sivas Barosu ile önemli bir iş birliğine imza attı. Yapılan protokolle Belediye, Baro bünyesinde faaliyet gösteren Adli Yardım Bürosu aracılığıyla yürütülecek hizmetler için 3 milyon TL destek sağlayacak.
İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, "İmzaladığımız protokol ile maddi durumu yetersiz olan hemşehrilerimize adli yardım desteği konusunda Baromuza katkı sağlayacağız. Hâlihazırda, avukat tutamayacak durumda olan vatandaşlarımıza Baromuz üzerinden destek sağlanıyor. Biz de bu protokolle bu desteğin kapsamını ve oranını artırmış oluyoruz. Böylece çok daha fazla dar gelirli hemşehrimizin adli yardım alabilmesini Sivas Belediyesi olarak desteklemiş oluyoruz. Bu çalışma, Sivas Belediyesi olarak bir ilk olma özelliği taşıyor. Avukatlık Kanunu, Belediye Kanunu ve Türkiye Barolar Birliği yönetmeliğinde, belediyelerin bu tür destekleri sağlayabileceğine dair hükümler yer almaktadır. Baro Başkanımız da hemşehrilerimizin bu konuda zorluk yaşadığını ifade ederek bizden destek talep etti. Biz de sosyal belediyecilik anlayışıyla bu projeyi hayata geçirdik ve meclis kararıyla protokole dökmüş olduk. Bu çalışmamızın şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Sivas Baro Başkanı Av. Fatih Sevim ise "Sivas Belediyemize teşekkür ediyoruz. Bu proje, dar gelirli vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştıracak. Hem Sivas halkı hem de avukatlarımız için büyük önem taşıyor. Yaşanan süreçte birçok vatandaşımız, özellikle yargı harçları ve artan vekâlet ücretleri nedeniyle yargı yoluna başvuramıyor. Bu noktada, Belediyenin görevinin sadece yol yapmak ve diğer altyapı hizmetleriyle sınırlı olmadığını; adalete erişim konusunda da sorumluluk üstlendiğini göstermesi çok kıymetli. Bu anlamda Sivas Belediyesine bir kez daha teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Trump’tan Kanada’ya Grönland tepkisi: "Altın Kubbe’ye karşı çıkarken, Çin ile iş yapmayı tercih ettiler"

Alkollü sürücü çıkmaz sokağa girince yakayı ele verdi

Balıkesir’de 5.1 büyüklüğünde deprem

Balıkesir Valiliği’nden deprem açıklaması

Merkez üssü Işıklar Mahallesi’nde deprem tedirginliği

Adana’da fabrika yangını

İnegöl OSB’de TIR’ın dorsesinden düşen işçi yaralandı

Bursa ve Balıkesir’de deprem anı böyle kaydedildi

Elazığ Çaydaçıra Kavşağı’nda kar manzarası

Balıkesir’de meydana gelen deprem Bursa’da işyerinin kamerasına yansıdı

Elazığ’da asayiş uygulaması

Antalya-Konya karayolunda kar yağışı yeniden başladı

Datça’da virajı alamayan tır devrildi: 1 yaralı

Balıkesir’de 5 büyüklüğünde deprem: Hayat normale döndü

Gümüşhane’de Yağmurdere karayoluna çığ düştü

Samandağ’da konteyner yangını

Kumlu’da müstakil ev yangını

Cizre’de seyir halindeki Tır alevlere teslim oldu

BAE’deki Rusya-Ukrayna-ABD görüşmelerinin ilk günü sona erdi

Gölmarmara’da kuyumcu soygunu zanlıları İzmir’de yakalandı

Samandağ’da otomobil yangını

Kazaya karışan araçta yangın paniği

Kaymakam Çakır, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 2 - Kasımpaşa: 1 (Maç sonucu)

Ağrı’da kar ve fırtınada mahsur kalan vatandaşları ekipler kurtardı

TBF Başkanı Türkoğlu’ndan FIBA Genel Sekreteri Zagklis’e ziyaret

Danimarka Başbakanı Frederiksen, Grönland’da

Noa Lang, Galatasaray’ın 8. Hollandalı futbolcusu oldu

Eskişehir’de yangın paniği

Cemaat, imam, minare var fakat cami yok

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.