Tarih: 26.08.2016 18:32

SINIRDA TANKLAR HAREKETLİ ! BİRER BİRER ARIYORLAR...

Facebook Twitter Linked-in

Cerablus harekâtının üçüncü gününde Suriye sınırına çok sayıda tank ve zırhlı araç nakledildi, ambulanslar sıfır noktasında hazır bekletiliyor. Suriye tarafında gerçekleştirilen kontrollü patlamaların sesi Karkamış'tan duyuldu. 

Cerablus'ta kontrolü tamamen ele geçiren ÖSO güçleri, ilçedeki evleri tek tek arayarak temizlik yapıyor.Türkiye'nin sınır ötesi Cerablus harekâtı üçüncü gününe girerken, sınır hattında askeri hareketlilik sürüyor.

Fırat Kalkanı adı verilen harekâtta Türkiye'nin desteklediği Şam rejimine muhalif Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, güneye doğru ilerliyor. Cerablus'ta yoğun şekilde alan temizliği yapan ÖSO mensupları, terör örgütü IŞİD'in boşalttığı evlerde arama yapıyor.

sinirda-tanklar-hareketli-cerablus-ta-evler-tek-tek-araniyor-7560438.jpeg
Gaziantep Karkamış'ın karşısındaki Cerablus ilçe merkezi ile Türkiye sınırına yakın noktada saat 10.30 ile 11.05 arasında üç ayrı patlama meydana geldi. Birbiri ardına duyulan patlama seslerinin ardından yükselen dumanlar Türkiye tarafından da görüldü.

Yerel kaynaklar, patlamaların IŞİD'in Cerablus'tan ayrılırken geride bıraktığı tuzaklanmış patlayıcı ve sınır hattına daha önce mayınların kontrollü şekilde imha edilmesinden kaynaklandığını bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, sınıra tank sevkiyatına devam ediyor. Dün gece ilçeye gönderilen çok sayıda tank, sınır hattındaki Soylu Mahallesi'nde konuşlandırıldı. Sınır karakolunda konuşlu tankların askeri personel tarafından bakımı yapılırken, bir tank ise eskort eşliğinde ilçe merkezine doğru gitti.

Aynı noktada kurulan sahra hastanesinde de çok sayıda ambulans hazır bekletiliyor.

sinirda-tanklar-hareketli-7560410.jpeg

BİR YANDA HAREKÂT, DİĞER YANDA HASAT

Antepfıstığı üretiminin yapıldığı önemli noktalardan biri olan Karkamış'ta, askeri harekat nedeniyle iki gün ara verilen fıstık hasadı da yeniden başladı. Sabah erken saatlerden itibaren sınıra yakın noktalardaki tarlalara gelenler, ağaç dallarındaki fıstıkları topladı.

Tarım işçileri, "Sınıra yakın noktada olduğumuz için büyük endişe yaşıyoruz. Tanklar ve askeri araçlar sık sık bu bölgeden geçiyor. Zaman zaman da patlama sesi ve dumanlar görüyoruz. Bu durum elbette bize korkutup, tedirgin ediyor ama bir yandan da hayat devam ediyor. Bir yanda harekatı takip edip, diğer yandan hasadı sürdürüyoruz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, geçen çarşamba günü saat 04.00'te son zamanlarda atılan havan mermilerinin hedefi olan Gaziantep'in Karkamış İlçesi'nin karşısındaki Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus İlçesi'nin IŞİD'den temizlenmesi için askeri harekat başlatmıştı. Sınırı geçen zırhlı birliklerin de katıldığı harekatta ÖSO mensupları aynı gün akşam saatlerinde Cerablus'un kontrolünü ele geçirdi.

Cerablus ilçe merkezi ve batı ile güneyindeki çok sayıda köyün kontrolünü ele geçiren ÖSO mensupları, ilerleyişini sürdürmeye devam ediyor. Bu arada sınırın Suriye tarafında olan ve gelişmeleri takip eden Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları ise dün gece bir süre önce IŞİD'den arındırılan Menbiç bölgesinden Cerablus'a altı kilometre uzaklıkta terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG militanları bulunduğunu İnsansız Hava Araçları ile tespit etti. Bunun üzerine harekatta yer alan zırhlı birlikler tarafından Fırtına obüsleriyle ateş altına alınan bölgedeki YPG'liler etkisiz hale getirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —