Tarih: 15.11.2011 12:40

Sıla 6 kişiye hayat verecek

Facebook Twitter Linked-in

Kurban Bayramı'nın 2. günü Zeytinli beldesindeki evinin 4. katından düşerek ağır yaralanan ve 8 gündür Edremit Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde hayata direnen 12 yaşındaki Sıla Sencan, dün sabah yaşam mücadelesine yenik düştü. Beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından yaşam destek ünitesinde bekletilen küçük Sıla'nın anne ve babası, kızlarının tüm organlarının bağışlanması yönünde hastane idaresine bilgi verdi.

 

 

Organ nakli talebi üzerine harekete geçen Edremit Devlet Hastanesi idaresi, durumu ülke çapında organ bekleyen hastanelere bildirdi.Gece saat 02.00 itibarıyla Balıkesir Körfez Havaalanı dahil Edremit Devlet Hastanesi'nde yoğun bir hareketlilik başladı. 

 

 

İstanbul'dan uçakla gelen görevli sağlık ekibi, küçük Sıla'nın karaciğer ve pankreasını almak için Edremit Devlet Hastanesi'nin yolunu tutarken, Bursa'dan gelen ekip Sıla'nın 2 böbreğini, İzmir'den gelen ekip de kalp ve akciğerlerini almak için hastaneye ulaştı. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından, küçük Sıla'nın organları ülkenin farklı noktalarında bekleyen hastalara umut olmak

Balıkesir Körfez Havaalanı'ndan yola çıkarıldı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —