• BIST 100

    16166,38%3,62
  • DOLAR

    44,06% 0,07
  • EURO

    51,21% -0,15
  • GRAM ALTIN

    7362,70% 1,20
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,87

Siirt ekonomisine büyük katkı: 559 milyonluk yatırımın 330 milyonu amorti edildi

Siirt ekonomisine büyük katkı: 559 milyonluk yatırımın 330 milyonu amorti edildi

EKONOMİ 1.12.2025 14:34:15 0
Siirt ekonomisine büyük katkı: 559 milyonluk yatırımın 330 milyonu amorti edildi
Siirt’te, 2024 yılında 110 dönümlük alanda toplamda 559 milyon liraya mal olan asfalt plenti, taş kırma ve eleme tesisinden 330 milyonu amorti edilerek, üretilen 160 bin ton asfalt kilometrelerce yolda kullanıldı. Tesis, İl Özel İdaresinin öz kaynaklarıyla yapılarak kentte hizmetin hızlı yapılmasının da önünü açıyor.
Küçük Sanayi Sitesi yakınlarında 110 bin metrekare alanda kurulan tesiste, saatte 160 ton kapasiteli asfalt plenti, 250 ton kapasiteli taş kırma ve eleme tesisi, saatte 500 ton üretim kapasiteli stabilizasyon tesisi, bin ton kapasiteli su deposu ve idari bina yer alıyor. Vali ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, 2024 yılında 110 dönümlük hazine ve taş ocağı olarak da kullanılan bu alanı İl Özel İdarenin tahsisini sağladıklarını söyledi. Akabinde burada, asfalt plenti tesisi ve 50 iş makinesinden oluşan bir sistem oluşturduklarını belirten Vali Kızılkaya, bu sistemin sadece makinelerin kurulumu ihale rakamlarıyla 212 milyon liraya mal olduğunu, yine aynı şekilde araçların 347 milyona mal olduğunu bu tesisin toplamda 559 milyon liraya mal olduğunu ifade etti. Vali Kızılkaya, bu sene haziran başı itibariyle tesisi aktif hale getirdiklerini söyleyerek, "Bu tesisinin milletimize, Siirt’imize hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar yapmış olduğumuz 559 milyon liralık yatırımı bu zaman kadar 330 milyonunu amorti ettik. Bu tesis, yapmış olduğumuz yatırımı geri getireceğini görmüş olduk. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu tesisin ilimize kazandırılmasında bize her zaman destekleriyle önümüzü açan, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımızı arz ediyoruz. Yine aynı şekilde tüm bakanlarımıza, İçişleri Bakanımıza verdikleri desteklerden dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu destek veren milletvekilimize, il özel idare teşkilatımızı unutmamak lazım. Sıcaklık rekorlarının kırıldığı yaz döneminde vatandaşlarımızın hizmete olan ihtiyacını giderebilmek için gece-gündüz çalıştılar. Gerçekten güzel bir iş çıkardılar. Bu vesileyle emeği geçen işçisinden, mühendisine, herkese çok teşekkür ediyorum. Rabbim, inşallah çıktığımız bu yolda bizi muvaffak eylersin. Daha da büyük hizmetleri yapmayı nasip etsin inşallah" dedi.

"Bu sene toplamda 164 bin ton asfalt dökmüş olduk"
"Bizi bu tesisi kurmaya teşvik eden en önemli sebep, önemli bir ihtiyaç vardı. Bu ihtiyaç, özelikle kırsalda ulaşım konforunun artması ve rahat bir şekilde sağlanması" diyen Vali Kızılkaya, konuşmasın şöyle devam etti:
"Aynı zamanda tarım ve hayvancılığa, bunun ilimizdeki birçok türev faydalara sebep olacağını biliyorduk. Bu tesisle birlikte 69 kişiye istihdam sağlamış olduk. Aileleriyle birlikte düşündüğümüzde çok daha büyük bir rakama tekabül ediyor. Bu sene toplamda 164 bin ton asfalt dökmüş olduk. Bu, sadece kırsalda yapmış olduğumuz 111 kilometre asfaltta tekabül ediyor. Sadece kırsalda değil, belediye, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında asfalt taleplerini de karşılamış oluyoruz."

"Böyle bir tesisi kazandırarak kurumsal kapasitemizi çok güçlendirmiş olduk"
Tesisin ellerinde olduğu için artık ihale ile uğraşmak durumunda kalmadıklarına dikkat çeken Vali Kızılkaya, "Dışarından hizmet satın almak durumunda kalmıyoruz. Dışarıdan satın almak durumunda kaldığımızda hem bir nakde ihtiyaç duyulmuş oluyordu. Hem de bize zaman kaybına sebep oluyordu. Böyle bir tesisi kazandırarak kurumsal kapasitemizi çok güçlendirmiş olduk. Bu 50 iş makinesine özel idare olarak sahip değilken, bu makineleri dışarından kiralama suretiyle ediniyorduk. Böyle bir iş makinesi kapasitesine sahip olmak bile bize ayrıca bir güven veriyor. Çünkü zaman zaman başka işlerde de ihtiyacımız oluyor. Allah göstermesin özelikle afet durumlarında bu iş makinelerinin envanterimizde olması bizim için çok çok önemliydi" diye konuştu.

"Güneş enerji sistemiyle bu tesisin elektrik ihtiyacını da sıfırlamış olacağız"
Tesisin özeliklerine değinen Vali Kızılkaya, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
"Bu tesisin şöyle bir özeliği de var. Burası aynı zamanda bir ocak niteliğindeydi. Buradan çıkarttığımız malzemeyi tekrar asfalt üretiminde kullanıyoruz. Bu tesise uzaktan malzeme getirmeye de gerek kalmıyor. İhtiyaç duyulduğunda yapıyoruz. Fakat buranın öyle bir önemi de var. Buraya önümüzdeki günlerde maliyetleri daha da düşürebilmek için güneş enerji sistemini getireceğiz. Güneş enerji sistemiyle bu tesisin elektrik ihtiyacını da sıfırlamış olacağız. Malzemeyi büyük ölçüde buradan çıkartıyoruz. Suyunu da sağladık. Güneş enerjisiyle elektriğini de sağlarsak, dışarıdan sadece bitüm asfalt malzemesi olarak birde doğal gaz kalıyor maliyet girdilerimiz olarak. Onun haricinde her şeyi kendimiz yapıyoruz."

İKV, Gümrük Birliği’nin 30. yılında Ticaret Bakanı Bolat’ın katılımıyla toplantı düzenledi

KADEM Kocaeli Temsilciliği’nde Bayrak Değişimi

Seka Park’ın estetik görünümü güçlendi

Başkan Yusuf Öztürk: “Şerifalioğlu’nun Yanındayız”

OYAK Çimento’da geleceği CEMENTA’lar inşa edecek

Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer: “Sosyal Medya Çağında Gençler Kimlik Baskısı Altında”

Tataroğlu’ndan Avusturya’da altın zafer

AVCILAR’DA 8 MART RÜZGARI: MOR KALEMLER YAZDI, YÜZLERCE KADIN EŞİTLİK İÇİN PEDAL ÇEVİRDİ

Çayırova Devlet Hastanesi’nde deprem izolatörleri monte ediliyor

Beylikbağı’na Değer Katan Sosyal Yaşam Alanı: Güzide Cafe & Restoran

Büyükşehir’den kentsel dönüşümde dev adım;

Kavaklı Mahallesi’nde 1200 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Büyükşehir, savaşın masum çocuklarını unutmadı

Dikiş Malzemelerine İlgi Artıyor: Online ve Toptan Satışlar Güçleniyor

Çayırova Mekke Film Platosu, ziyaretçi akınına uğradı

Kent Konseyi’nden Nöbetteki Polis ve Sağlık Çalışanlarına Ramazan Ziyaretleri

Kartepeli Miniklerden Tarihe Yolculuk

8 Mart, Gebze’de de iz bıraktı

Beylikbağı’nda “2. Haydi Çocuklar Camiye” Programı Gerçekleşti

İSU’DAN ÇAYIROVA, DARICA VE DİLOVASI’NA 400 MİLYON TL’Yİ AŞAN ALTYAPI YATIRIMI

Çayırova’da 8 Mart’a özel program

MHP DİLOVASI'NDAN ÜÇ KÖYE RAMAZAN YARDIMI

Büyükşehir’den şehitliklerde titiz çalışma

“Lösemi ve Kanser Hastaları Birlikte İftar Yaptı, Sağlık Diledi”

Gebze Belediyesi, Türk Tasavvuf Müziği Konseri Düzenledi

Gebze Okur Buluşmaları’nda Özgü Güler Söyleşisi

Körfezray’da 5 TBM hedefe doğru ilerliyor

Sofradaki Görünmez Tehlike: Sebze ve Meyvelerdeki Pestisit Kalıntıları Ne Kadar Güvenli?

Okullarda ve kamu binalarında sessiz ortam arayışı: Akustik paneller neden önem kazandı?

Plastik Kutularda İç Geometri ve Yük Dağılımı

Yükleniyor

loading

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.