Tarih: 18.01.2016 17:02

Sığınmacılara yardım eden Danimarkalı'ya para cezası

Facebook Twitter Linked-in

Yerel basına göre, Randers kentinde, ismi açıklanmayan 41 yaşındaki Danimarka vatandaşı, sığınmacıları aracına almaktan hakim karşısına çıktı.

Mahkemedeki savunmasında Danimarka vatandaşı, olayın 8 Eylül'de gerçekleştiğini, 5 Afganı Almanya'nın Flensburg kentinden alarak, İsveç'e giden feribotların hareket ettiği Danimarka'nın Grenaa kentine götürdüğünü anlattı.

5 BİN KRON PARA CEZASI VERİLDİ
Danimarka vatandaşı, "Öğle arasında eve geldim ve televizyonda sığınmacıların yollarda yürüdüğünü gördüm. Özellikle çocukların hali beni etkiledi" dedi. Ancak mahkeme bu savunmayı yeterli bulmayarak, söz konusu kişiye, "yabancıların ülkeye yasa dışı yoldan girmelerine yardım etme" suçundan 5 bin kron para cezası verdi.

Flensburg ve Grenaa kentleri arasındaki 247 kilometrelik mesafe, arabayla yaklaşık 3 saatte, yaya olarak ise 48 saatte alınıyor.

BU KONUDA İLK OLDU
Bu konuda ilk olma niteliği taşıyan davayı önümüzdeki günlerde yeni davaların da takip etmesi ve sığınmacılara yardım eden Danimarkalılar hakkında benzer kararların alınması bekleniyor.

Kalış masraflarını karşılamak için sığınmacıların para ve değerli eşyalarına el koymayı planlayan Danimarka, sığınmacı politikası yüzünden sık sık eleştiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —