Tarih: 30.05.2018 15:51

Sığınmacı kampı boşaltıldı

Facebook Twitter Linked-in

Paris’in Saint Martin kanalı kenarındaki en büyük sığınmacı kampında yaşayan yaklaşık bin 700 kişi tahliye edildi. Paris belediyesi ile İçişleri Bakanlığı tarafından kısa süre önce hazırlanan program çerçevesinde yerel saatle 06.00’da başkent Paris’in 19’ncu bölgesindeki Saint Martin kanalı boyundaki sığınmacı kampları güvenlik güçleri tarafından boşaltıldı. 
2017’nin Nisan ayı başlarında, aynı bölgeye yakın Stalingrad semtindeki kamplar da polis tarafından boşaltılmıştı. Bu kamplardan çıkarılan sığınmacılar, 20 Nisan 2018'de Porte de la Villette semti yakınındaki Kanal Saint Martin kenarına kurdukları çadırlarda yaşamaya başlamıştı. Paris’teki en büyük sığınmacı kampı olarak adlandırılan bu kamp bu sabah polis tarafından kaldırıldı. 
İçişleri Bakanı Gerard Collomb’un yaptığı açıklamaya göre, başkentte üç yıl boyunca sığınmacı kamplarına yönelik düzenlenen bu 35. tahliye gerçekleştirildi. Dağıtılan sığınmacı kampının bundan böyle aynı bölgeye yeniden kurulmaması için gereken önemli tedbirlerin alınacağı açıklandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —