Tarih: 05.05.2021 18:56

Sigara Birçok Kanserin Sebebi

Facebook Twitter Linked-in

 

Sigaranın birçok kansere sebep olunduğu biliniyor. Bu kanserler arasında karaciğer kanseri, lösemi, akciğer kanseri ve yutak kanseri gibi birçok kanser türü var. Kısacası sigara içiyorken vücudunuz birçok kansere karşı açık hedef halinde. Sigarayı bırakmadığınız takdirde kansere yakalanma ihtimaliniz her zaman için daha yüksek. Sigarayı bırakmak size zor geliyorsa bunun zorluğunun kanser gibi birçok hastalıkla mücadele etmek yanında bir hiç olduğunu düşünmelisiniz. Zamanında atmayacağınız her adım sizin için çok daha büyük zorluklar çıkarır. Unutmayın ki yeterince isterseniz sigarayı bırakmak sizin için hiç de zor olmayacaktır. Zorlansanız dahi bir süre sonra daha sigarayı aramayacaksınız ve temelli kurtulmuş olacaksınız.

sigara.jpg

Sigarayı bırakmak için uygulayabileceğiniz birçok yöntem de bulunmaktadır. Her insan kendisine ayrı bir yol haritası çizebilir. Bununla birlikte genelde sigara canınız sıkıldığında kullandığınız bir ürün olduğu için kendinize hobi bulmakta sigarayı bırakmanıza oldukça yardımcı olabilir. Sıkıldıkça herhangi bir işle uğraşabilirsiniz ve sıkıntınızı böyle giderebilirsiniz.

Sigarayı Bırakmak İçin Adım Atmaktan Korkmayın

Çoğu zaman attığınız bir adım sayesinde başarıya ulaşırsınız. Sigarayı bırakmak için de durum böyledir. Siz bir adım atın, gerisini getirmek çok daha kolay olacak. Sigarayı bırakmak için kafanızda planınızı yapın, planınızı uygulamaya koyun ve planınızı sürdürmek için ısrarcı olun. Böylece bir süre planınızı işlettiğinizi ve sigaradan uzaklaştığınızı fark edeceksiniz. Ayrıca elektronik sigara gibi, sizi bu süreçte destekleyecek çeşitli şeyleri de tercih edebilirsiniz.

sigara 7.jpg

Sigarayı Bıraktıracak Yöntemler

Sigarayı bırakmak için sizi oyalayacak çeşitli şeyler bulmalısınız. Oynayacak bir oyun bile buna dahildir. Oyun oynarken ya da bir aktivite gerçekleştirirken de yine sigara içme isteğiniz geliyorsa bunu da bir şeyler yiyerek geçiştirebilirsiniz. Böylece sigaradan olabildiğince uzak durmuş olacaksınız. Ayrıca elektronik sigara da tercih edilen yöntemlerden birisidir. Sigara içmek istediğiniz zaman sigaradan uzak durup kendinizi bir süreliğine elektronik sigarayla oyalayabilirsiniz. Önemli olan sigaradan olabildiğince uzak kalmak, zaten siz sigaradan çok uzaklaştıkça artık olsa da olur olmasa da olur demeye başlayacaksınız.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —