Tarih: 11.05.2012 10:31

Sigara aşkı Darıcayı elektiriksiz bıraktı!

Facebook Twitter Linked-in

 SEDAŞ (Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.) Çağrı Merkezine gelen ihbarlar, SEDAŞ Acil Hizmet Ekiplerini alarma geçirdi. SEDAŞ Çağrı Merkezine gelen ihbarlar, bir kamyonun enerji nakil hattındaki trafo direğine  çarptığını ve direğin üzerindeki trafonun ağırlığı ile demir direğin darbe aldığı yöne, yıkılmak üzere olduğunu bildiriyordu. Direğin altındaki panoda kamyonun çarpması ile direğin içine geçmiş, hurda haline gelmişti. SEDAŞ ekiplerince tesisin yenilenmesi için önce direkteki trafo  demontajı yapıldı. Büyük hasar gören ve yamulan demir direk, hurdaya dönen pano çıkarılarak, direk, pano, trafo, izolatör ve bağlantı kabloları yenilendi. Vinçler ve sepetli platformlu araçlarla uzun süre tesisin yenilenmesi için uğraşan SEDAŞ ekipleri direğin montajı sonrasında direk temeline  beton atılarak sağlamlaştırılmasını da sağladı. Darıca Bağlarbaşı Mahallesi, Telsiz sokakta 14.30 da gerçekleşen  bu olay çevre sakinlerinin de enerjisiz kalmasına neden oldu. SEDAŞ ekipleri mahalleye bir an önce elektrik verebilmek için direğin yeniden montajı sırasında büyük bir çaba harcadılar. 

 

 

"SİGARA ALACAKTIM"

 

 

 

 Kazayı görenler kamyonun içindeki sürücünün inip, karşıdaki markete geçtikten sonra aracın yavaş yavaş hareket ederek yol kenarındaki trafo direğine alttaki panoya çarparak durduğunu  gördüklerini ifade ettiler. 

 

 

 

ARAÇ SÜRÜCÜSÜ YAPTIĞINA ŞAŞIRDI

 

 

Kamyonunu yol kenarına park ettikten sonra sigara almaya markete gittiğini söyleyen şöför (A.Ç.) aracın nasıl kaydığını anlayamadığını belirtti. Çevredekiler tepkiliydi. Olay mahallindeki sokak sakinleri, Şöföre yayalar veya okul çıkışı küçük çocuklar kaldırımdan geçerken kamyonun altında kalsalardı ne olacaktı diye sitem ettiler. Şöförün kamyonunu  park ederken vitesi  boşta iken araçtan inip gittiği ve aracı bu vaziyette yol kenarında bırakınca eğimli yolda kamyonun harekete geçtiği daha sonra direğe çarparak durduğu anlaşıldı. SEDAŞ yenileme çalışmaları yaparken,  oluşan zarar hakkında tutanak da düzenledi. 

                                                 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —