Tarih: 27.01.2012 12:23

Sibirya soğukları geliyor!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye dün akşam saatlerinden itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine girdi. Bugün tüm yurtta kar var. Kar yağışının dün akşamdan beri etkili olduğu İstanbul'da, trafiğin yine "felç olmasından" endişe ediliyor. Vatandaşların araçlarını çıkarmaması, toplu taşıma araçlarını kullanması önerildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre tüm Türkiye'de karlı ve yağışlı hava 6 Şubat'a kadar sürecek. Kar yağışı İstanbul'da da etkili olacak. Marmara Bölgesi pazartesi gününden itibaren daha da soğuyacak. İstanbul gündüz -1.-2 dereceleri görecek. Tunceli Erzincan karayolunda da 4 noktaya çığ düştü, İki TIR ile bir yolcu minübüsü kısmen çığ altında kaldı.

 

 

AFYONKARAHİSAR’DA OTOBÜS ŞARAMPOLE DEVRİLDİ

 

 

Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi’ne bağlı Gömü Beldesi yakınlarında bir yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 30’dan fazla kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden kişinin Yaşar Demir olduğu açıklandı.

 

Yaralılar, bölgeye gönderilen çok sayıda ambulansla, Gömü, İscehisar ve Emirdağ’daki hastanelere gönderildi. 

 

Yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinde görülecek yağışların; Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Kırklareli, Çorum, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyılarda yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —