Tarih: 02.01.2016 08:34

Sibirya Kaplanı'nın kar keyfi

Facebook Twitter Linked-in

 Hayvanat bahçesi sakinlerinden Sibirya kaplanı, lamalar, kuğular gibi soğukkanlı hayvanlar karın tadını çıkardı. Yağan kar en çok soğuk havalarda yaşamayı seven Sibirya kaplanının işine geldi. Soğuk havaya alışkın olan Sibirya kaplanı, karların arasındaki yiyecekleri alarak yedi. Kar yağışından memnun olmayan maymunlar, sürüngenler, kaplumbağalar, su aygırları ve Türkiye'nin ilk gergedanı 'Samir' ise kaloriferli ortamlarında yaşamayı tercih ediyorlar.

"KARIN YAĞMASINA EN ÇOK SİBİRYA KAPLANI SEVİNDİ"
Sibirya kaplanı için "Karı görünce çok sevindi" diyen Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, "Havaların soğumasıyla birçok hayvanı içeriye aldık. Bunlar genellikle Güney Afrika ve Güney Amerika kökenli hayvanlar ama karın gelmesine sevinen hayvanlarımız da var, bunun başında ise Sibirya kaplanı geliyor. Sibirya soğuğuna, kara, buza alışkın bir hayvan. Karı görünce çok sevindi. Dünden beri hep dışarıda. Sürekli hareketli ve güzel pozlar veriyor" şeklinde konuştu. Karın yağmasıyla parkımızda kartpostallık görüntülerde çıkıyor diyen Aydın, "Özellikle dün ve bugün fotoğraf meraklısı ziyaretçilerimizin yoğun ilgisi var. Hem botanik güzelliğin hem de bu tür soğuk iklimi seven canlıların olduğu bir alan. Böylece kartpostallık görüntüler de çıkıyor" ifadelerini kullandı.

BAZI HAYVANLAR KIŞLIK BARINAKLARA ALINDI
Darıca Hayvanat Bahçesi’nde sıcak hava koşullarında yaşamaya alışkın hayvanlar barınaklara alındı. Barınaklara taşınan canlıların başında zürafalar, timsahlar, gergedan ve maymunlar geliyor. Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarı üzerine bizler de hayvanların elverişsiz havadan olumsuz etkilenmemesi adına böyle bir tedbir aldık" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —